Erdemir'den 8 banka soruşturması açıklaması

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş, bankalar hakkındaki promosyon soruşturmasına ilişkin, söz konusu maaş ödemeleri ile ilgili işlemlerin, ERDEMİR'deki kamu hisselerinin özelleştirilmesinden önceki döneme ait olduğunu bildirdi.

Erdemir'den 8 banka soruşturması açıklaması
Erdemir'den 8 banka soruşturması açıklaması
GİRİŞ 04.03.2011 16:53 GÜNCELLEME 04.03.2011 16:53

ERDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın organlarında ERDEMİR'in maaş ödemeleri ile ilgili olarak bankalara belli bir fiyatı dikte etmesi sonucu 8 bankanın ERDEMİR yüzünden Rekabet Kurulu ile karşı karşıya geldiği ve sıkıntıya girdiği şeklinde haberlerin yayınlandığının görüldüğü belirtildi.

Bu haberlerin yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu savunulan açıklamada, ''Söz konusu maaş ödemeleri ile ilgili işlemler, ERDEMİR'deki kamu hisselerinin özelleştirilmesinden önceki döneme ilişkindir.

Ayrıca, şirketimizin bahsedildiği şekilde Türkiye'nin önde gelen bankalarına herhangi bir maaş ödeme diktesi söz konusu olamayacağı gibi, yargıya da intikal ettirilen bu konu hakkında ERDEMİR'in ilgili bankalarla yapmış olduğu sözleşmelerin tamamen sözleşme serbestisi içinde yapılmış işlemler olduğuna karar verilmiştir'' ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA