Fuarın gözdesi 'tasarruf musluğu' oldu

Tek Fuarı 2011'de, fuara katılan bir firma tarafından uygulamalı olarak sergilenen tasarruf musluğu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Fuarın gözdesi 'tasarruf musluğu' oldu
Fuarın gözdesi 'tasarruf musluğu' oldu
GİRİŞ 27.02.2011 11:27 GÜNCELLEME 27.02.2011 11:27

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bursa Gıda-Gıda 'Tek Fuarı 2011' devam ediyor.

Musluğa takılan 'aksiyon cihazı' ile kullanılan suya hava karıştırılarak yarı yarıya tasarruf sağlanıyor.

Fuara Bodrum'dan katılan EMG firması sergilediği tasarruf musluğu ile aynı zamanda evlerde kullanılan normal musluklarla ne kadar israf edildiğini gözler önüne seriyor. Aynı kapasiteli musluklara tasarruf cihazı takıldığında yüzde 50 tasarruf elde ediliyor.

EMG firması satış sorumlusu Ahmet Yakut, su tasarruf musluğuna büyük ilgi yaşandığını belirterek, "Su tasarruf cihazlarını fuarda sergiliyoruz. Bodrum'dan katıldık. Bu bizim sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'su hayattır' sloganı ile tanıttığımız bir cihaz. İnsanlara suyun önemini göstererek anlatıyor ve suyun daha tasarruflu kullanımını özendiriyoruz." dedi.

Ahmet Yakut, kullanılan tasarruf musluğunun özelliğini ise şöyle anlattı: "Ürünün özelliği; tasarruflu muslukta suyun debisini azaltarak tazyikini artırıyoruz. Cihazın çalışma mantığı, suyun hava ile karıştırılarak hacimli su oluşturuluyor. Hava ile karışan su daha yumuşak oluyor ve aynı işlemi görüyor. Bu sistemde su lavaboda sıçrama yapmıyor. 16 derecelik oynar başlıklı olan cihaz ile iki santimden gelen su, 2 milime düşürülüyor. İki milimde kullanılan su ise çok az olmasına rağmen aynı işi görüyor."

Suyun önemini ve gelecek nesillere nasıl aktarılması gerektiğini 'aksiyon cihazı' tasarruf musluğu ile anlatmaya çalıştıklarının altını çizen Ahmet Yakut, "Normal su ile bu sistemde kullanılan suyun farkını uygulamalı olarak anlatıyoruz. Ürünlerimiz İtalyan malı olup 2 yıl garanti veriyoruz. Fiyatı fuar süresince 25 TL, normal fiyatları ise 35 TL artı KDV'dir. İlgi çok yüksek. Ancak bazı insanlar bir seferde cebinden çıkacak 25'lirayı çok bulurken, her ay farkında olmadan verdiği 25 lirayı görmezden geliyor." şeklinde sözlerini tamamladı.

KAYNAK: CİHAN