YÖK ile KOSGEB işbirliği yapacak

Üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin girişimciliğe özendirilmesi ve Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla KOSGEB ile YÖK arasında işbirliği protokolü imzalanıyor

YÖK ile KOSGEB işbirliği yapacak
YÖK ile KOSGEB işbirliği yapacak
GİRİŞ 21.02.2011 15:03 GÜNCELLEME 21.02.2011 15:03

Üniversitelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin girişimciliğe özendirilmesi ve gerek üniversitelerde gerekse küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla YÖK ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işbirliği protokolü imzalanıyor.

YÖK ile KOSGEB arasındaki işbirliği protokolü imza töreni Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın katılımları ile yarın saat 10.00’da YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. İşbirliği protokolü ile “Girişimcilik” başlıklı bir dersin, üniversitelerde tüm bölümleri kapsayacak şekilde örgün eğitim programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredata alınması hususunda YÖK tarafından çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda KOSGEB tarafından da İş Planı Ödülü Desteği ile özendirici teşvikler sağlanacak.

KAYNAK: ANKA