Araplara da Antep baklavası yedirecek

Baklavacı Güllüoğlu, Amerikalılardan sonra Araplara da Antep baklavası yedirmeye hazırlanıyor.

Araplara da Antep baklavası yedirecek
Araplara da Antep baklavası yedirecek
GİRİŞ 13.02.2011 11:27 GÜNCELLEME 13.02.2011 11:27

New York Queens Astoria ile birlikte ABD’de üçüncü şubesini açan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Arabistan’a ilk olarak Cidde şubesiyle gireceklerini açıkladı.Güllü, daha sonra ise Mekke ve Medine’de şube açacaklarını bildirdi.

Ankara ve Kuzey Kıbrıs ürk Cumhuriyeti’nde ilk şubeleri açmaya hazırlandıklarını belirten Güllü, Miami ve Kanada ile birlikte bu yıl içerisinde yurt dışına 10 yeni şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesindeki şubesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Nejat Güllü, geçtiğimiz günlerde açtıkları New York Astoria şubesinin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

ABD’deki yatırımlarının 2,5 milyon doları aştığını belirten Güllü, resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak Astoria şubesinin karşısında Yunan kilisesi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Kilesinin papazı baklavayı çok seviyormuş.

‘Neden geç kaldınız’ diye bizim başımızın etini yiyordu. Şubenin resmi açılışını Türkiye ve Yunanistan konsolosunun katılımıyla yapacağız.

Oradaki şubemiz Türk-Yunan dostluğuna da hizmet edecek. Yatırımlarımızı sadece ticari amaçla yapmıyoruz. Açtığımız her şube yeni istihdam anlamına geliyor. Aynı zamanda oralarda kültürümüzü tanıtıp, insanımızın güler yüzünü gösteriyoruz.”

Güllü, Mısır’a da baklava verdiklerini, ancak ayaklanma sebebiyle Mısır’a baklava göndermediklerini kaydetti.

"YURT DIŞINDAKİ ŞUBE SAYIMIZ ARTACAK"

Türkiye çapında 17 şubeye sahip olduklarını belirten Nejat Güllü, Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk şubelerini açmaya hazırlandıklarını kaydetti.

ABD ve Avrupa’ya da Antep baklavası yedirmeye başladıklarını dile getiren Güllü Irak, Libya Trablusgarp, Kuveyt, Hollanda Amsterdam ve Kaliforniya Los Angeles’ta franchise şubelerinin olduğunu, ABD New York Manhattan, Brooklyn ve son olarak Astoria’da kendilerine ait 3 şubenin hizmet verdiğini kaydetti.

Güllü, Arabistan, Romanya ve Kanada’da açacakları yeni şubeyle yurt dışı şube sayısını 120’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Arabistan’da ilk şubelerini Cidde’de açacaklarını anlatan Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, şöyle konuştu: “Zaten Araplar baklavayı çok yiyor.

Cidde ile başlayacağımız Arap dünyasına yatırımlarımız Mekke ve Medine ile devam edecek. İlk hedefimiz Türk tatlısını yurt dışına yaymak, Ankara şubesinde de baklavanın haricinde Antep yemekleri ve İtalyan mutfağını müşterilerimizin beğenisine sunacağız.

Halen 16 şubemiz yurt içinde çalışıyor, Ankara şubesinde dekorasyon çalışmaları sürüyor, önümüzdeki aylarda açılacak. Miami, Dubai ve Abudabi’de de şube açmak istiyoruz. Bütün bunları yıllardır ihmal ettiğimiz yurt dışı atağımızda arayı kapatmak için yapıyoruz.”

"ŞANLIURFA’YA SÜT İŞLEME TESİSİ KURUYORUZ"

Kağıthane’deki tesislerde yüzde 50 kapasiteyle çalıştıklarını belirten Nejat Güllü, günde 2,5 ton baklava ürettiklerini söyledi. Güllü, tüm şubelere ürünlerin Kağıthane’deki tesislerinden gittiğini ifade etti.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nden aldıkları 20 dönümlük arazi üzerine süt işleme tesisleri kuracaklarını açıklayan Güllü, “Kendi yağımızı kendimiz üreteceğiz. Orada sosyal içerikli bir proje geliştiriyoruz. Köylülere koyun dağıtacağız. Yavruları onların olacak, sütlerini bize verecekler. İnşallah proje tutarsa hem biz hem bölge halkının yüzü gülecek." dedi.

Nejat Güllü, şirket olarak yatırımlarına gelecek yıl da devam edeceğini belirtti. Amerikan yeme içme kültürüne baklavayı dahil etmek için 2,5 milyon dolarlık yatırım yaptıkları bildiren Güllü, ABD'de New York eyaleti Queens Astoria'da 2011 yılı başında mağaza ve depolama üslerinin olduğu bir yer açacaklarını söyledi.

Bu merkez ile ABD'de daha fazla noktada olabileceklerine işaret eden Güllü, ''Halihazırda Florida Miami'de de yeni bir mağaza açmak için çalışmalara başladık. Birçok ülkede yeni şube açmak için araştırma ve çalışma yapıyoruz. Büyümek için yönümüzü dünyaya çevirdik.” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Romanya, Bulgaristan, Kuzey KKTC ve Mısır'da da yeni şubeler açmak için görüştüklerini bildiren Güllü, 2011'de farklı ülkelerde 10 yeni şube daha açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: CİHAN