Kidem tazminatı kalkıyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kıdem tazminatı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kidem tazminatı kalkıyor mu?
Kidem tazminatı kalkıyor mu?
GİRİŞ 05.02.2011 14:40 GÜNCELLEME 05.02.2011 14:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 
Malatyalı İşadamları Derneği'nin, Holiday Inn Otel'de düzenlenen 45. Aylık Olağan Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kıdem tazminatı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 Kıdem tazminatı konusunun Türkiye'de işçiler açısından önemli bir sorun olduğunu ifade eden Dinçer, "'Kıdem tazminatı fonu kaldırılacak' demediğim halde benim söylediğim belirtilerek haber yapılıyor. Kıdem tazminatı sorunu Türkiye'de işçilerin sorunudur.

Son yıllarda işlerinden ayrılan 2,5 milyon insanın yalnızca yüzde 7,8'i kıdem tazminatı almaya hak kazandı yüzde 92'si alamadı. Bu işçiler açısından ciddi bir sorundur. İşveren içinde ciddi bir sorundur. İşten çıkış maliyetini arttırmaktadır.

Kıdem tazminatı konusunun tartışılmasıyla ilgili bir karara ihtiyaç var. İşçinin kaybı olmaksızın bu sorunu ortaya koyabilmeli ve tartışabilmeliyiz. Bu konuyla ilgili tartışmalarda, işveren ve işçi sendikalar 'bu bizim için grev sebebidir' diye tehdit ediyorlar. Böyle bir sorun varken bunu yokmuş gibi sayıp görmemezlikten gelemeyiz" dedi.


 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • kerasus28 13 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAM TAM BİR FELAKET. bu kişi akp nin altına seçim öncesi dinamit koyuyor tam bir felaket
    Cevapla
  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    isteyen istediği yere gider.... isteyen istediği yere gider,bu ülkede sadece siyasi işçiler yok,bu ülkede 15 milyon yoksul insan var,15 milyonda asgari ücretle çalışan 2 milyonda işsiz var,devlet herkesin devleti,sadece siyasi işçilerin devleti değil,adamlar geçirmişler ellerine ayrıcalıkları bunları bir hak diye savunuyorlar,istismarcılık yapıp sokak anarşisine demokratik tepki kılıfı geçiriyorlar burdan bende iktidarı uyarıyorum,halkın sesine bak siyasi işçilerin ağzına değil
    Cevapla
  • kadir kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanın vazifesi. bakan bey, senin vazifen işçiyi sömürtmek değil, işçiden yana olmak. kıdem tazminatını bir kaldırın vallahi ve billahi gider chp ye üye olurum. garibanları ezdirirseniz, bizde sizi ezdiririz. hiç bir tane işçi bunu affetmez. patron olman bizi ilgilendirmez. küresel sorunların nedeni küresel haksızlıklardır.
    Cevapla
  • kadir kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    her seçimde akpye oy verdim ama bunu kabul etmem. tazminatın kaldırılması ortamı istikrarsızlaştırır, güven ortamını yok eder. işverenin daha da rahat işçi çıkarmasını teşvik eder. ben akp liyim. bunu kabul etmem. böyle bir hata akp nin yokolmasına neden olur. şimdiden uyarıyorum. sayın bakan aklını başına al. yoksa o koltuğu bir daha rüyanda bile göremezsin. sadece sen değil, diğer akpli vekiller içinde geçerli. güzelim partiye yazık edersiniz. gider chp ye oy veririm. uyarmadı demeyin. kafanıza göre iş yapmayın.
    Cevapla
  • hscimen 13 yıl önce Şikayet Et
    KALKSIN TABİ. Sadece çalıştıklarının parasını alsınlar tazminatta neymiş.ondan sonra nası olsa tazminat yüzünden çıkaramazlar diye işi savsaklıyor. gerçi sanayicininde bunu delmek için çözümlerimizde var :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle