Vize muafiyeti Rus turist sayını artıracak

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan ve mart ayından itibaren yürürlüğe gireceği bildirilen vize muafiyeti anlaşmasının ülkemize gelen Rus turist sayısını yüzde 10 civarında artırmasının bekleniyor.

Vize muafiyeti Rus turist sayını artıracak
Vize muafiyeti Rus turist sayını artıracak
GİRİŞ 30.01.2011 11:35 GÜNCELLEME 30.01.2011 11:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Rusya İş Konseyi Onursal Başkanı ve Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye geçen yıl 28 milyon 800 civarında turist geldiğini belirterek, bu sayede elde edilen gelirin de 20 milyar 800 milyona ulaştığını söyledi.

Türkiye'ye en çok turistin 4,5 milyon ile Almanya'dan geldiğini belirten Gür, bu ülkeyi 3 milyonla Rusya ve 2 milyon 600 bin ile İngiltere'nin izlediğini ifade etti.

Gür, geçen yıl gelen Rus turistlerin yaklaşık 2 milyar dolar karşılığı döviz bıraktığını belirterek, ziyaretlerin yüzde 90'ının paket turlarla gerçekleştirildiğini bildirdi.

İki ülke arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasının mart ayında yürürlüğe gireceğini vurgulayan Gür, ''Vize muafiyetin iki ülke arasında gidiş-gelişleri kolaylaştıracak. Geçen yıl ülkemize gelen 3 milyon turist sayısı yüzde 10 oranında artarak 3 milyon 300 bine ulaşması bekleniyor. Rus turistlerden elde edilecek gelirin de 2 milyar 200 milyon dolara ulaşacağı öngörülüyor'' dedi.

-''3 KEZ VİZESİZ GİDİLEBİLECEK''-

Gür, Türkiye'den Rusya'ya gidecek olan turist sayısının da artacağını ifade ederek, ''Yapılan anlaşma kapsamında Türkiye'den Rusya'ya yıl içerisinde sadece 3 kez vizesiz gidilebilecek ve her defasında da birer ay süreli ziyaret gerçekleştirilebilecek'' diye konuştu.

THY'nin dışında Pegasus Hava Yolları'nın charter uçaklarının da Rusya'ya sefer düzenlediğini hatırlatan Gür, SKY ve Atlas Jet'in de farklı destinasyonlara uçmak için başvurularının olduğunu bildirdi.

Gür, daha fazla Türk charter uçaklarının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısının daha da artacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hasan gulten 13 yıl önce Şikayet Et
    rus turisti. rusyadan Türkiye ye bavul ticaret ve nataşalıktan başka gelen oluyor mu ki,nataşaların Türkiyede fuhuş yapıp kazandıkları parayı ülkelerine götürerek ,ve birçok yuvayı dağıtarak neden oldukları zarara ne demeli. vize kaldırılması zengin Arap ülkeleri ve döviz bırakan ülkelere olmalı ki birşeye yarasın. rus türistin Türkiyeye aidis gibi hastalıkları getirmekten başka birşeyi olmaz.
    Cevapla
  • Mu_sul 13 yıl önce Şikayet Et
    ruslara olsun bize olmasın. ruslar serbest olarak türkiyeye gelebilsinler.ama bizimkiler oraya vizeli gitsin.nedeni,türkiyeden rusyaya terör grupları türkiye üzerinden gidebilirler.bu bizi dünya ,rusya gözünde teröre destek veren ülke durumuna düşürebilir.dikkatli olmak gerekir.yabancı güçler dünyada bir çok ülkeyi bu şekilde tuzağa düşürüp zor durumda bırakmışlardır.
    Cevapla