TESK: Kredi paketi umutlarımızı artırdı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken KOBİ yönelik toplam 3 milyar liralık kredi destek paketinin umutlarını artırdığını söyledi.

TESK: Kredi paketi umutlarımızı artırdı
TESK: Kredi paketi umutlarımızı artırdı
GİRİŞ 11.11.2010 15:16 GÜNCELLEME 11.11.2010 15:16

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik toplam 3 milyar liralık kredi destek paketinin ''umutları artırdığını'' ifade ederek, paketin büyümeye ve istihdama katkı sağlayacağını kaydetti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından hazırlanan paketin, İhracat Kredisi Destek Programı ile Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı'ndan oluştuğunu belirterek,  sözkonusu programların esnaf tarafından ''olumlu'' karşılandığını söyledi. Palandöken, şunları kaydetti:

''Geçmiş kriz dönemlerinden en fazla etkilenen esnaf ve sanatkarlar olmuştur. KOSGEB tarafından uygun koşullarda verilecek olan kredi ile işini büyütecek ve ölçek ekonomisine geçmek isteyen esnaf ve sanatkarları umutlandırmıştır.

Kredi destek paketinin büyümeye ve istihdama katkı sağlayacaktır. En risksiz esnaf ve sanatkardır. Esnafa verilen destek hemen ekonomiye katılarak, tabana yayılması sağlanacaktır.''

Palandöken, küçük işletmeler ile esnaf ve sanatkarın en önemli finans kaynağının ''kendi alacakları'' olduğunu vurgulayarak, ''Büyükler işlerini küçüklere yaptırıp, parasını geciktirince esnaf dara düşüyor. Tezgahlar çalışmıyor. İlk önce esnafın alacağı ödenmelidir. Çünkü küçük tezgahlar çalışmazsa büyükler olmaz'' dedi.

KAYNAK: AA