Öğrenciler kantinden meyve yemedi

Öğrencilerin okul kantinlerinde meyve, süt ve yoğurt gibi ürünleri tercih etmemeleri üzerine, işletmeciler bu ürünleri satıştan kaldırdı.

Öğrenciler kantinden meyve yemedi
Öğrenciler kantinden meyve yemedi
GİRİŞ 27.10.2010 14:07 GÜNCELLEME 27.10.2010 14:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde obeziteye sebep olan kızartma, cips, gazlı içecekler gibi ürünlerin satışının caydırılmasına yönelik geçen yıl il Milli Eğitim müdürlüklerine bir yazı göndermişti. Yazı sonrasında okul kantinlerinde meyve, süt, yoğurt, ayran, taze sıkılmış meyve suyu gibi ürünler satışa sunulmuştu.  Ancak öğrencilerin sağlıklı ürünleri tercih etmemesi sebebiyle kantinciler söz konusu ürünleri bu eğitim yılında artık raftan kaldırdı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, öğrencilerin kantinlerde sağlıklı ürünleri tercih etmediğini söyledi. Sağlıklı beslenmenin bir bilinç olduğunu belirten Yazıcı, bu bilincin veli, öğrenci, okul ve kantin işletmecilerinde gelişmiş olması gerektiğini dile getirdi. Bakanlığın öğrencilerin sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için bir takım önerilerde bulunduğunu ifade eden Yazıcı "Sağlıklı beslenmek bir bilinç. Bu bilinci herkesin kazanması lazım. Ayrıca vicdani bir mesele. Veli, öğrenci, okul idarecileri, kantin işletmecilerinde bu bilinç ne kadar çok gelişirse sağlıklı beslenme oranı da o düzeyde artar." diye konuştu.

"EVDE ABUR CUBURA ALIŞAN ÇOCUK OKULDA DA ABUR CUBUR TÜKETİYOR"

Konuyla ilgili, veliler, okul idarecileri ve kantin işletmecileri ile birlikte bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydeden Yazıcı, öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda öncelikle velilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Evde ve dışarıda abur cubur yemeye alışmış çocuğun okul kantininde de aynı şeyi arayacağına işaret eden Yazıcı, "Öncelikle çocuğun okul dışında da sağlıklı beslenmesi sağlanmalıdır. Okulda da bu devam ettirilmelidir. Bu sebeple biz hem velilere, hem okul idarelerine, hem de kantin işletmecilerine öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarıda bulunacağız. Bu konuda bilgiler vereceğiz. Sağlıklı beslenmeyi ne kadar çok gündeme getirirsek, o kadar bilinci artırırız diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Yunus Onurlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Doğuştan Kazandırılmalı!. Bu haberi okuyunca içim sızladı! Ne kadar acı bir manzara ki zehir tüketmeye alıştırılmış bir toplumda doğal gıdalardan adeta kaçılıyor. Ne yazıkki aileler beslenme konusunda çok bilinçsiz ama çocuklarımızı bilinçlendirmek de şart. Bunun için de öğretmenlerimize büyük bir görev düşüyor. Dersin belli bir kısmını sağlıklı beslenmeye ayırabilirler mesela! En güzel nasihat örnek olmaktır! prensibi gereğince öğretmenlerimiz kantinlerden doğal besinler ve içecekler tüketmeliki öğrenciler de onları örnek alsınlar
    Cevapla