İş Bankası'nı şoke edecek miras davası

Atatürk'ün silah arkadaşının çocukları tarafından İş Bankası'nı şoke edecek dava açıldı. 1919 yılında'da bankada bir adet hisse alan Bedriye Hanım'ın torunları ilk günden bugüne kar payını istiyor...

İş Bankası'nı şoke edecek miras davası
İş Bankası'nı şoke edecek miras davası
GİRİŞ 16.08.2010 09:48 GÜNCELLEME 16.08.2010 09:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Miralay İsmail Bey, Atatürk’le aynı yıl (1881) Selanik’te doğdu ve çocukluk döneminde arkadaş oldular.

Sırasıyla Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşı ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ne de birlikte katıldılar.

Atatürk’ün “Koç İsmail” diye seslendiği Miralay İsmail Bey’in asker maaşından kesilen paralarla, 1919’da kurulan “Osmanlı İtibar-i Milli Bankası”ndan annesi Bedriye Hanım adına bir adet hisse satın alındı.

ATATÜRK OKUTTU

Kurtuluş Savaşı sonrası kaymakamlık yapan Koç İsmail, 1919’da Saime Hanım ile evlendi ve 25 Ocak 1927’de ilk oğlu dünyaya geldi.

Dönemin ünlü komutanlarından Tevfik Paşa, “Bu çocuğun adı İbrahim Vedat olsun” diyerek doğan çocuğa isim babalığı yaptı.

29 Şubat 1928 tarihinde vefat eden Miralay İsmail Bey’in ikinci oğlu Ahmet Sedat ise, babasının ölümünden 4 ay sonra dünyaya geldi.

Atatürk, çocukluk arkadaşı Koç İsmail’in büyük oğlu İbrahim Vedat’ın Darüşşafaka’ da okumasını sağladı.

KÂR PAYI İSTİYORLAR

Polis olan ve bugün 83 yaşında bulunan İbrahim Vedat Nişanal ile 82 yaşındaki kardeşi Ahmet Sedat Nişanal, yıllar sonra, babalarının maaşından kesilerek anneanneleri Bedriye Hanım adına alınan Osmanlı İtibar-i Bankası hissesinin peşine düştü.

1927 yılında Osmanlı İtıbar-i Bankası’na devrolan İş Bankası’na Mayıs 2010’da noterden ihtar çeken Nişanal kardeşlerin avukatı Mahmut Doğan, müvekkillerine miras kalan İş Bankası hissesinin bugün itibarıyla kaç “kök hisse” ettiğinin tespitini, İş Bankası tarihi boyunca ne kadar kâr payı getirdiğinin hesaplanmasını ve kendilerine ödenmesini istedi.

Noter ihtarına, Osmanlıca yazılı hissenin fotokopisi de eklendi. İş Bankası, 10 Haziran 2010 tarihinde yolladığı cevapta, kayıtlarında Bedriye Hanım adında bir hissedara rastlamadıklarını bildirdi.

Banka, Bedriye Hanım adına gönderilen hisse senedinin bir başkası adına kayıtlı olduğunu belirtti.

KAYNAK: (HABERTÜRK)
YORUMLAR 9
  • kerasus2828 13 yıl önce Şikayet Et
    ne kredi kartını ... ne kredfi kartını kullanırım nede kapısından geçerim ama bir bankacı olarak personeline değer veren .. emeği sömürmeyen tek yerli sermayemizdir.. açıkçası gurur duymamak elde değildir..daha geçende bir ayı doldurmamış çalışanına 5bin liralık bir göz ameliyatını yaptırdıki bence takdir edilmeli.. kaldıki bu öfke bu kin neden ?
    Cevapla
  • ÖMER GÜNEŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    ezbere yorum yanlış....!. işbankasının en büyük ortağı chp diyen arkadaslara lafım,ezbere konusmak kadar kolay bır sey yok.kulaktan dolma haberlerle yorum yapmak kadar yanlıs bırsey yok.işbankası ıle alakam yok ama bugune baktığımızda tek yerlı sermaye ıle kurulu olan ve krız zamanları personelın işine son vermeyen tek banka.ulkemızın gercek ozsermayesı ve ıstıraklerı ıle ayakta olan bu bankaya kin neden!borcun varsa öde kardeşim,parayı sıfırdan kullanmak güzel oluyor ödemeye gelince zor geliyor sanırım!parayı çekerken sartlar bellı
    Cevapla
  • tolga ceyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    CHP İş bankası halkın üzerinden çekilmeli artık. CHP kurulduğunda tek parti olduğu için böyle bir yardımla desteklenmiş ama artık ticari faaliyet veya ortaklık kuramayacağı belirtilen siyasi partiler kanununda CHP nin duumu Anayaa Mahkemesinde Kapatmaya kadar giderdi eğerki AKP olsaydı bu durum incelenip artık CHP nin işbankası üzerindek hakları alınmalı millet adına ne yapıyorki
    Cevapla
  • Kırcalı Ali 13 yıl önce Şikayet Et
    AYM. Bu iş anayasa mahkemesinde biter :)
    Cevapla
  • Kenan NaNeK 13 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK YANLIŞ YAPMIŞ. bir kişi mal varlığını hangi mantık ile bir partiye bırakır bırakacak başka yer kalmadı ideolojisine teslim ediyor bence millileştirilmeli böyle saçmalık mı olur atatürk parayı nerden buldu da kurdu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle