Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde taksitli ödeme dönemi

Bu ay ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksidi de taksitlere bölünmeye başladı. Bankalar, kredi kartıyla ödemelerde taksit sayısını 4’e kadar çıkardı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde taksitli ödeme dönemi
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde taksitli ödeme dönemi
GİRİŞ 11.01.2010 11:48 GÜNCELLEME 11.01.2010 11:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Belma Toprak'ın haberi

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksit ödemeleri 1 Ocak’tan itibaren başladı. Geçen yıldan itibaren kredi kartıyla da ödenebilen Motorlu Taşıtlar Vergisi, bankalar arasında yeni bir ‘taksit ve hediye’ rekabetinin başlamasına neden oldu. Bankalar MTV’yi taksitle ödeme imkanı sunarken, çeşitli hediye kampanyaları da düzenliyorlar. Finansbank’ın Card Finans’ında 31 Ocak 2010 tarihine kadar www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden MTV ve trafik cezası ödeyenlere 4 taksit kolaylığı sağlanıyor. Söz konusu kampanya kapsamında 4 taksit avantajının yanı sıra Ziebart firmasından ücretsiz ozonlama ve boya koruma sistemlerinde yüzde 30 oranında indirim uygulanıyor. World Card’da ise 3 taksit ve navking.com’da navigasyon cihazlarına yüzde 40 oranında indirim sağlanıyor. Bonus Card’da ise 2 taksit var. www.gib.gov.tr adresinden yapılan uygulamadan Shop&Miles, Flexi ve Money Card sahipleri re faydalanabiliyor. İş Bankası da kredi kartıyla ödeyenlere ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ poliçe tutarının yüzde 10’u kadar Maxi Puan hediye ediyor. 

İLK ÖDEMELER BAŞLADI

Otomobili bulunanların, bu ay içerisinde motorlu taşıtlar vergisinin 1. taksidi olarak 22.5 lira ile 7 bin 344 lira arasında ödeme yapması gerekiyor. Taşıt sahipleri, motor silindir hacmi 1.300 cm3 ve aşağısında olan, 3 yaşa kadarki otomobiller için bu ay 202.5 lira, aynı motor gücüne sahip 16 yaşın üzerindeki otomobiller için de 22.5 lira vergi yatıracak. 1-3 yaş grubunda, motor silindir hacmi 4001 cm3 ve üstündeki otomobillerin ilk taksit vergisi ise 7 bin 344.5 lirayı bulacak. MTV’nin 2. taksidi de temmuz ayı içerisinde yatırılacak.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • Emre Çakmak 14 yıl önce Şikayet Et
    İNADINA AKP. ak parti gibi bir hükümet daha gelmez kesinlikle.siz kurban olun başbakana ve kabinesine.Yapılanları görmemek rabbimin bile gücüne gider kardeşşşşşşşler
    Cevapla
  • kenan oz 14 yıl önce Şikayet Et
    ARABA kullanılmaz. yıllık tasıt vergısı normal araba 600 lira benzin olmuş 3 lira sigorta 300 lira arabam iyi kasko dersen yıllık 1000 lira bunun servıs ücretleri yıllık en az 900 lira olurda araç bunların dısında bı arıza cıkarırsa onuda üstüne siz katarsınız ee sonuc bı arac kullanmak için yıllık 6,000 bin lira ödemek kaç kişi bunun altından kalkacak gelire sahip
    Cevapla