ASB ve Modavizyon Tekstil 200 kişi istihdam edecek

Avrupa Serbest Bölgesi Genel Müdürü Zafer Atbakan ve Modavizyon Tekstil Fabrikası Genel Müdürü Celalettin Turan basın toplantısı düzenledi. Toplantıda istihdam sözü verildi.

ASB ve Modavizyon Tekstil 200 kişi istihdam edecek
ASB ve Modavizyon Tekstil 200 kişi istihdam edecek
GİRİŞ 17.07.2009 14:51 GÜNCELLEME 17.07.2009 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin en çok tekstil sektörünü etkilediğini belirtti.

Ekonomik krize rağmen ASB'nin bir çok kişiye iş imkanı yaratığını anlatan Turan Şunları söyledi:

''Ağustos ayı sonuna kadar 200 kişiyi daha işe alacağız. İlk olarak 2 ay önce, yine Şahinler Holding kuruluşlarından Modavizyon, Edirne'de başlayan yeni işçi alımıyla 300 kişiye iş imkanı yaratmıştı. Modavizyon ASB'nin de alacağı 200 işçi ile Ağustos ayı sonuna kadar toplamda 1000 kişiye istihdam sağlanmış olacak.

Yaklaşık bir sene önce başlayan küresel mali krizden en çok etkilenen tekstil piyasasında, toplam sipariş adetlerindeki azalma devam etmektedir. Buna rağmen Modavizyon ASB olarak siparişlerimizde artış kaydederek büyümemizi sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erkek giyim üzerine, takım elbise, tek ceket, tek pantolon üretimi yapıyoruz. Yıllık 250 bin adet takım elbise üretimi yapıyoruz.''

ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan ise, Avrupa Serbest Bölgesi'nin yatırımcılar tarafından özellikle tercih edilir bir konumda bulunduğunu belirtti.

ASB'nin yıllık 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştığını anlatan Atbakan,''Şahinler Holding bünyesinde faaliyet gösteren ASB, Türkiye'nin en büyük özel sektör sanayi projelerden biridir. Yıllık 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmış olan ASB'de şu anda 200'ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Bununla beraber 3 bin çalışan bulunuyor. Bölgemizde dünyanın önde gelen markalarının üretimleri gerçekleştiriliyor.'' dedi.

Daha sonra toplantıya katılan gazetecilere ASB gezdirilerek, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fatma yaprak 9 yıl önce Şikayet Et
    Mrblar ben bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine firmanızı netten araştırdım oldukça saglam bir kuruluş olduğunu gördüm eger kabul edilirsem sizlerle çalışmaktan onur duyarım duyarlılığıniza şşimdiden tş.
    Cevapla