Erkunt Traktör şimdi de KKTC'de

Türkiye'nin ilk yerli tasarım traktör üreticisi Erkunt, distribütörlük verdiği ülkelere şimdi de KKTC'yi ekleyerek, global krizin yolaçtığı olumsuz etkilerle savaşmaya devam ediyor.

Erkunt Traktör şimdi de KKTC'de
Erkunt Traktör şimdi de KKTC'de
GİRİŞ 16.02.2009 19:04 GÜNCELLEME 16.02.2009 19:04

Traktör üreticileri içinde yurtdışına distribütörlük veren ilk firma olan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş, teknolojik üstünlüklerle donatılan ve üretime başladığı günden beri Türk çiftçisinin hayatını kolaylaştıran traktörleri ile artık dünya çiftçisinin de hizmetinde. ArmaTrac markası ile Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Sudan, Tanzanya, Angola, Irak'a ihracat yapan Erkunt Traktör ihracat yaptığı ülkelere KKTC'ni de ekleyerek, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede ihracat yaptığı ülke sayısını 8'e çıkarttı.

Konu ile ilgili bilgi veren Erkunt Traktör Sanayii A.Ş Genel Müdürü Zeynep Erkunt Armağan, "Kıbrıs bizim uzun süredir üzerinde durduğumuz bir pazar olmasına rağmen, kredilendirme sistemindeki bazı engellerden dolayı ihracata başlamamız zaman aldı. Ancak KKTC çiftçileri zaten ERKUNT traktörleri Mersin bayiimizden alıyorlardı. Bürokratik işlemler tamamlanınca ihracata başlamak mümkün oldu." dedi.

Konuşması sırasında 2008 yılı ile ilgili pazar payını da değerlendiren Zeynep Erkunt Armağan, "2008 yılını bulunduğumuz illerde ve bulunduğumuz segmentte Pazar 2.'si olarak kapatırken, ArmaTrac markası ile de 8 değişik ülkeye ihracat yapar hale geldik. Üretime başlayalı 5 yıl dahi olmadan elde edilen bu büyük başarıdan en büyük payı, traktörlerimizi yaratan, güçlü ve ekonomik olmasını sağlayan Türk Mühendisleri almalıdır. "Türkiye kendi traktörünü yapamaz" iddiası Erkunt traktörün yaratılması ile ortadan kalmıştır." diye konuştu.

KAYNAK: (CİHAN)