ÖTV inerse 0 oto ne kadar ucuzlar?

Hükümet sıfır otomobilde ÖTV'nin kademeli düşürülmesi konusunda çalışma yapıyor. ÖTV yüzde 5 inerse hangi araç ne kadar ucuzlayacak?

ÖTV inerse 0 oto ne kadar ucuzlar?
ÖTV inerse 0 oto ne kadar ucuzlar?
GİRİŞ 27.10.2008 16:12 GÜNCELLEME 27.10.2008 16:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gökhan KARA'nın haberi

ÖTV DÜŞERSE OTOMOBiL EN AZ 600 YTL DAHA UCUZA ALINACAK

Yaşanan krizin etkisiyle otomotiv sektörü, ilerisi için önlemler alma yoluna gidiyor. Bu bağlamda harekete geçen sektör, hükümete bir rapor ileterek otomobildeki ÖTV oranın düşürülmesi isteğinde bulundu. Bunu dikkate alan hükümet, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aracılığıyla açıklamalar yaptı.

YÜZDE 5 İNDİRİME SICAK BAKILIYOR

 Açıklamalar ışığında, hükümetin ÖTV indirimini kademeli olarak düşürme konusunu üzerinde çalıştığı ve yerli üretim yapan şirketlerin desteklenmesi için Eximbank yolu ile borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi gibi önlemler alınacağı kaydedildi. ÖTV’de otomotivcilerin yüzde 5’lik bir indirim talep ettikleri ve hükümetin buna sıcak baktığı öğrenildi.

Ülkemizde satılan en ucuz otomobil 16 bin 830 YTL’ye satılıyor. Bu otomobilin vergiler hariç fiyatı yaklaşık 10 bin 400 YTL. Bu fiyata önce ÖTV (1600 cc’nin altı için oran yüzde 37) uygulanıyor. Bu da 3 bin 850 YTL yapıyor. Toplam 14 bin 250 YTL’ye ulaşan fiyata bir de yüzde 18 KDV ekleniyor ve fiyat 16 bin 830 YTL’ye ulaşıyor. Yüzde 5’lik ÖTV indiriminin hayata geçmesi halinde bu otomobilin fiyatı yaklaşık 600 YTL ucuzlayarak 16 bin 200 YTL’ye seviyesine gerileyecek. Öte yandan 2.0 litrelik bir motora sahip ve 95 bin YTL’ye satılan bir otomobilde ise indirim miktarı 3 bin YTL’yi bulacak.

kullan

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 8
  • ercan gurer 15 yıl önce Şikayet Et
    bır ekleme daha. bu yabancı marka hastalıgı nı anlayamadım bır turlu.yollarımızda bır tane turk malı olan turk sermayesıyle uretılmıs arac yok.dısarıya doviz kacırmaya devam edıyoruz.bırılerı cıksında yapsın artık turk malı bı arabada herkez gururla bınsın.bu kadar acızmı turk teknolojısı.uretelım satalım ama ıthal etmeyelım.yeter artık olan vatandasa oluyor.bana ne bmw den mercedesten kia dan reno dan.wv dan.sevgılı atam 10 yıl daha yasaydın keske.
    Cevapla
  • ercan gurer 15 yıl önce Şikayet Et
    uretım sart. bugun bunları gorebılen halk kadar olamadı sectıgımız basa getirdigimiz insanlar.hepsını esefle kınıyorum. dunyanın en pahalı mazotunu benzınını kullandırıyorsunuz bu mıllete.koylu ye tarlasını ekmemesı ıcın elınızden gelenı yapıyorsunuz.nasıl ekecekkı koylu bu mazaot fıyatlarıyla.sonrada baklıyat ethal zamam,bu ıthal zam zam zam.kendı kenıdne yeten bır ulkeydık bırdonemler.sımdı ıse geldıgımız noktaya bakın.yazıklar olsun.guzel yurdumun guzel ınsanları bunu haketmıyor
    Cevapla
  • maydonoz ve biber 15 yıl önce Şikayet Et
    şaka mı nasıl indirim bu. %5 miş dalga mı geçiyorlar araba fiyatları iki katına çıkıyor vergi ile ötv üzerinde kdv vergiside alınıyor.. benzin dünyanın en pahalısı avrupada millet bir yılda araba degiştiriyor bizde 15 yılda araba alamıyor..petrol ofisinin borçlarını silene kadar bu işe bil el atsınlar bir zahmet sadece kdv olsun ötv de ne şaçmalık yazık ya maalesef.. avrupada ikinci el fiyatı 5000 olan çipler tc de 50000 ediyor var mı böyle saçmalık..
    Cevapla
  • Haydar AKINOL 15 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa standartları.. Otomobil vergileri Ülkemizde çok yüksek hem ÖTV hem KDV indirilmeli, yaşam standardı yükseltilecekse evvela vergiler makul bir seviyeye çekilmeli.
    Cevapla
  • Bozkurt Erciyes 15 yıl önce Şikayet Et
    yakup beye hak vermemek elde mi?. Arkadaşım arabayı alıyoruz vergiyle iyi güzel de benzinden de dünyanın vergisini alıyorsunuz! Petrol fiyatı yarı yarıya düştü, benzin 10 krş ucuzladı..Dalga mı geçiyorsunuz pardon da!!! Birşeyler yapmazsanız çok sorun çıkacak çook... Düşürün 1.8 ve altı araçların vergilerini millet arabaya binsin yaa!!!! Hala dandik şahine 10.000 isteyen var!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle