İşçi ve Bağ-Kur'luya ek zam kararı

Emeklilere yapılacak zam oranı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşçi ve Bağ-Kurlular için bütçede belirlenenin üzerinde ek zam kararı alındı.

İşçi ve Bağ-Kur'luya ek zam kararı
İşçi ve Bağ-Kur'luya ek zam kararı
GİRİŞ 16.07.2008 10:12 GÜNCELLEME 16.07.2008 10:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu, 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu, 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu’na göre bağlanmış olan gelir ve/veya aylıklara, bütçe uyarınca 2008 yılı Temmuz ayı ödeme döneminden geçerli olmak üzere uygulanacak artış oranına yüzde 1,2 oranı ilave edildi.

Böylece, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ikinci yarısı için yüzde 7,2 ücret artışı yapılacak. Yıl sonunda enflasyonun hedeflerinin üzerinde çıkması durumunda da fark ödenecek. Bu zamla birlikte işçi ve Bağ-Kur emeklilerine 2008 yılında toplam 9,3 ücret artışı yapılmış oldu.

AA

YORUMLAR 2
  • Ömer Seyfettin KAR 15 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin bey sağolun... Tüm kobilerin ve orta ölçekli işletmelerin adına konuşmuş oldunuz. Devlet herzaman borcunu ödeyeni ve vergisini vereni cezalandırıyor, sallayana kaçana af... Ne yapalım biz sallayamıyoruz kaçamıyoruz çünkü ahiret günü hesap var...
    Cevapla
  • Hüseyin Çomu 15 yıl önce Şikayet Et
    prime zam var mı?. merhaba, böylesi müjdeler içinde başka unsurları da kapsar ama onlar açıklanmaz ancak çeken bilir. emekli maaşlarının artması güzeldir, bu habere sevinmek doğaldır. resmin öbür tarafında ise zaten fahiş olan ssk ve bağkur primlerinin asgari zam oranı nispetinde -genelde ise daha fazla- oranda yükseleceğidir. bu seviyedeki primleri bile ödeyemeyen mükellefler için tek yapılan periyodik -her defasında "son kez"- prim affı çıkartılmasıdır. düzenli ödeme yapanlara ise asla birşey yoktur.
    Cevapla