32 bin sağlık personeli alımı: Başvuru için süre daralıyor!Hemşire ebe alımı yapılacak!

32 bin sağlık personeli alımı başvuruları için son 2 gün! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alımı yapılacak sağlık çalışanlarının branş ve sayılarına ilişkin ayrıntı verdi. Adaylar ÖSYM üzerinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak başvurularını yapmaya başladı.

32 bin sağlık personeli alımı: Başvuru için süre daralıyor!Hemşire ebe alımı yapılacak!
32 bin sağlık personeli alımı: Başvuru için süre daralıyor!Hemşire ebe alımı yapılacak!
GİRİŞ 30.03.2020 09:51 GÜNCELLEME 30.03.2020 09:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başvurular bitiyor! 32 bin sağlık personeli alımı için ÖSYM tarafından beklenen tercih kılavuzu yayınlandı. Corona virüsle mücadele kapsamında personel sayısı arttırılacağı müjdesi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık personeli kadrosuna yeni alım yapılacağı müjdesini verdi. Peki kaç sağlık çalışanı alınacak? Hangi branşlarda personel alımı yapılacak? Başvuru şartları neler?

 

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI: 32 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı bünyesinde istidam edilmek üzere 32 personel alımı yapılacağını duyurdu. Personel alımına ilişkin ayrıntıları açıklayan Bakan Koca şu detaylara yer verdi;

"Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli ile 14 bin sürekli işçi alınacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2020/5 Tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Kılavuzda yer alan şartları taşıyan adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak başvurularını tamamlayabilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI
SAĞLIK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU VE ŞARTLARI

32 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Herkesin merakla beklediği sağlık personeli alımı tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek.

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Sağlık Bakanlığı 32 bin personel alımı için şartlar henüz belli değil ancak en son alımda açıklanan şartlar şu şekildeydi;

ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, yayımlanacak kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

ODYOLOG ALIMI İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:
Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

PERFÜZYONİST ALIMI İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:
Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ ALIMI İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:
Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

SAĞLIK FİZİKÇİSİ ALIMI İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:
Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

YORUMLAR 4
  • Konya 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden ortaöğretim radyoloji yok
    Cevapla
  • Aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    2018 yilindan oncekiler neden basvuramiyo
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs anlaşılan ülkemizi bir kac ay esareti altına alacak umarım zararı umdugumuzdan büyük olmaz
    Cevapla
  • CELAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Eczane de çalışan personelleri unuttunuz. eczane kalfaları da maaşları zamlı almalı. yada sgk veya sağlık bakanlığı özel sektörde çalışan eczane personellerine bir formül üretmeli ...
    Cevapla