Çin çıldırdı: 384 milyar dolarlık harcama

Ekonomideki 'yavaşlamanın' önüne geçmeyi hedefleyen Çin hükümeti gelecek yıl 384 milyar dolarlık altyapı harcaması yapacağını duyurdu

Çin çıldırdı:  384 milyar dolarlık harcama
Çin çıldırdı: 384 milyar dolarlık harcama
GİRİŞ 26.12.2019 13:06 GÜNCELLEME 26.12.2019 13:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2020 yılında Çin, demiryollarına 800 milyar yuan (114.4 milyar dolar),otoyollar ve su yollarına 1.8 trilyon yuan (257 milyar dolar),sivil havacılık alanında ise 80 milyar yuanlık (12.8 milyar dolar) yatırım yapacak. Yani toplamda altyapı için 384 milyar dolar harcayacak.

 

 

Çin devlet televizyonu CGTN'nin haberine göre Çin Ulaştırma Bakanlığı 2019 yılında ülkede demiryolu uzunluğunun 8000 kilometre arttığını bildirdi. 

30 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

 

 

Çin ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 6 ile 30 yılın en düşük büyümesini kaydetti. Ülkede ABD ile devam eden ticaret geriliminin etkisi devam ederken ekonomistler, Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 6.2 gelecek yıl ise yüzde 5.9 büyümesini bekliyor. 

Başka ülkeler için hayal olan bu büyüme rakamları Çin'de 'yavaşlama' anlamına geliyor. Bu yavaşlamanın etkilerini azaltmak isteyen Çin hükümeti kamu yatırımları ve vergi indirimleriyle ekonomiyi canlandırmaya çalışıyor. Dün, Çin hükümetinin açıkladığı verilere göre yılın ilk 10 ayında vergi indirimlerinin toplam değeri yılın ilk 10 ayında 285 milyar dolara ulaştı. 

Gelecek yıl dev kamu yatırımlarının yanında vergi indirimlerinin de sürdürülmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 6
  • Para 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayret koça Çin Yunan parasi mi kulaniyor? Şimdi anladin niye Yunanistan ve Çin iyi anlaşiyor
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm mü, toprağa gömülmek mi daha kötü. ABD mi yoksa Çin mi daha tehlikeli.
    Cevapla
  • Yurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi leri indirim yaparsan yatırım artarak devam eder istihdam o derece yükselir
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu ekonominin ,bu yatırımin karşısında, Türk Ekonomisi, su gibi akacak hızlı trenle ihracatının altında ezilip kalacak ! Adamlar zaten bastan hammede alımından ,kazanclilar; çünkü hem çok yüklü miktarda da hammadde alabiliyor çok ucuza, hem bunu mamule çevirip hem de Dünya ya( Sayemizde Çin için daha da kuculecek Dünya ya) pazarlamasıni biliyorlar. Herşey siparişli yapiliyor, bizdeki gibi zarar- ziyan yok !
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkına değil ordusuna ve gösterişe harcayan devlet. Tam bir diktatörlük.
    Cevapla
  • Osmanlı torununu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin ordusu ve yaşayacağı yeri olmazsa o ülkenin insanlarının Çebi para dolu olsa huzur olmazsa nasıl harcayıp rahat olacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle