Erdoğan'dan çarpıcı termik santral talimatı: Gerekirse kapatın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını verdi.

Erdoğan'dan çarpıcı termik santral talimatı: Gerekirse kapatın
Erdoğan'dan çarpıcı termik santral talimatı: Gerekirse kapatın
GİRİŞ 20.11.2019 09:30 GÜNCELLEME 20.11.2019 12:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarıyla bir araya geldiği toplantıda ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın, 1915 Ermeni olaylarının Senato tarafından sözde "Ermeni Soykırımı" olarak tanınmasını öngören karar tasarısının oylanmasını bloke etmesi ile ilgili "Alabildiğimizi aldık" ifadesini kullandığı öğrenildi.

 

 

TERMİK SANTRAL TALİMATI

Son dönemde kamuoyunda gündem olan baca gazı filtreleme sistemi olmayan termik santrallerle ilgili tartışma MYK'nın da gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim" dedi. Toplantıda Erdoğan'ın gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istendiği de belirtildi.

 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 53
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Elbistanda da hava çok kirleniyor. Acill çözüm.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir şey varsa eğer niçin bu zamana kadar enerji bakanı ya da çevre ve şehircilik bakanı termik santrallere düzenleme getirmedi. illa başkanın kulağına mı gitmesi gerekiyor?
    Cevapla
  • Necati 4 yıl önce Şikayet Et
    Tunçbilek Çelikler Termik Santrali.Bir gün Tunçbilek te kalın ve havayı bir görün.Bacalar resmen ölüm saçıyor.Bir an önce bacalarda filtreleme işleminin yapılması lazım.Bölgede kanser vakaları arttı.Bir an önce çözüm bulunması lazım.Meyve sebze harşeye kötü yönde etkisi var.
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin havası bozuldu.Termik santraller ne ki?
    Cevapla
  • s.topal 4 yıl önce Şikayet Et
    tunçbilekte göz gözü görmüyor inşallah dediği olurda millet kanserden kurtulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle