Türkçe tabelaya vergi indirimi önerisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari işletmelerin yabancı dilde tabela kullanmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesi gerektiğini belirtti

Türkçe tabelaya vergi indirimi önerisi
Türkçe tabelaya vergi indirimi önerisi
GİRİŞ 30.10.2019 11:20 GÜNCELLEME 30.10.2019 11:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda giderek artan yabancı tabela kullanımına dikkati çekti.

Bu tabelaların kullanılmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesini isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

"Cadde ve sokaklardaki iş yerlerinde yerli ürünler üretilip satılmasına rağmen dikkati çekmek amacıyla tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Bu da yerli ve milli markalarımızı gölgeliyor. Markalaşmanın artmasına katkıda bulunmak adına yerli tabela kullanımı özendirilmeli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • X001 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Palandöken; Türkçe yazılı olan tabelalara indirim değil, yabancı dille yazılan tabelalara ilave vergi getirilmeli.
    Cevapla
  • Kaleli Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir öneri .. Mutlaka uygulanmalı .. Hatta mevcut işletmelerde kesinlikle yerli ve milli isimlere dönüştürmeleri için teşvik edilmeli , İndirimler sağlanmalı ..
    Cevapla
  • memmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Ivır zıvır tüm bu tür vergiler kalksın kardeşim. Türkçe dışında tabela asana basın vergiyi
    Cevapla