Pakistan’a savunma çıkarması

Türkiye ve Pakistan’dan 30’u aşkın savunma sanayisi firmasının ürünlerini tanıttığı ve sektör temsilcileriyle buluştuğu ‘5. Defence Port Turkey’ fuarı Pakistan’da kapılarını açtı.

Pakistan’a savunma çıkarması
Pakistan’a savunma çıkarması
GİRİŞ 25.10.2019 06:28 GÜNCELLEME 25.10.2019 06:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başkent İslamabad’da yapılan açılışa, Pakistan Parlamento İlişkileri Bakanı Svati, Savunma Üretim Bakanlığı Müsteşarı Muhammed Zahid Latif, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile çok sayıda yabancı devlet temsilcisi ve askeri erkan katıldı. Açılışta konuşan Şeker, iki ülkenin savunma alanındaki iş birliği kapsamında Pakistan’a 4 Milgem korveti satılacağını hatırlatarak, “Birkaç hafta önce kendi Milgem gemimizin teslimat töreninde Pakistan’a verilecek Milgem gemisinin de kaynağı yapıldı” dedi. 

 

 

PROJELERE DEVAM 

Fuara katılan Hava Elektronik Sanayii’nin de (Havelsan) Pakistan’da çalışmaları bulunduğunu kaydeden Şeker, Havelsan’ın, Pakistan’la komuta kontrol projeleri yürüttüğünü, Türk Hava Kuvvetleri için hazırlanan kurumsal kaynak yönetim yazılımı ve komuta kontrol yazılımının aynısının Pakistan’a da verildiğini bildirdi. Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay da Pakistan’ın benzer sistemlere ihtiyacı olması nedeniyle iyi bir pazar olduğuna dikkat çekti. Fuar 26 Ekim’e kadar açık kalacak.   

 

 

YORUMLAR 3
  • Hızır İlyas HASTA 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye+Pakistan dost ve kardeştir. Pakistan'da yıllardan beri Atom üretiliyor. Sanırım TÜRKİYE
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    nükleer konusunda iş birliği
    Cevapla
  • Trabzonlum 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu T800 uzun menzilli hava sisteminide yapsak, birde elektronik harp sistemi yapsak çok iyi olacak. Elektrik harp tüm uçak füze gemileri elektronik sistemlerini felç edecek bir sistem... Türkiye bunca nükleer silah olan dünya da buna odaklanmalı 10 yıl Sonra da bu teknoloji ulaşacaksa çalışmalı çalışıyor da Koral vebemzeri siTemler
    Cevapla