Dolar Trump'ı takmadı! Dolarda dikkat çeken hareketlilik

Dün beklenenden olumsuz gelen sanayi üretimi verisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor' mesajıyla dolar/TL 5.9370'e kadar yükselmişti. Bu sabah ABD'nin 'yaptırım' kararı açıklanırken dolar/TL güne 5.9208'den başladı. Daha sonra 5,8650'ye geriledi

Dolar Trump'ı takmadı! Dolarda dikkat çeken hareketlilik
Dolar Trump'ı takmadı! Dolarda dikkat çeken hareketlilik
GİRİŞ 15.10.2019 10:00 GÜNCELLEME 15.10.2019 10:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dün dolar kurunda son 2 haftada olduğu gibi odak noktası Suriye’de devam eden Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili haber akışı oldu. Haftaya 5.8960'dan başlayan dolar/TL önce ağustos ayı Sanayi Üretim Endeksi'nin yüzde 0.7'lik beklentinin üzerinde yüzde 3.6 daralmasıyla 5.91'in üzerine çıktı. 

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın  Türkiye'ye 'büyük yaptırımların yolda' olduğunu yazdığı tweet'lerinin ardından ise 5.9370'e kadar yükseldi. Bu açıklamanın etkisiyle Borsa İstanbul'da  BIST 100 Endeksi de günü yüzde 5.1 düşüşle, bankacılık endeksi ise yüzde 8.1 kayıpla tamamladı.

Bu sabah ise piyasalar ABD'nin 'yaptırım' açıklamasına uyandı. ABD Hazine Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yaptırım listesine alındığı açıkladı.

 

 

Bu kararın ardından gözler piyasalara çevrildi. Dolar/TL'de şimdilik bu 'yaptırım' kararının etkisi hissedilmedi. Dolar güne 5.9208'den başladı. Daha sonra 5,86502'ye geriledi.

YORUMLAR 8
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Doları kullanmayalım Türk Liramızı kullanalım.
    Cevapla
  • Dolar 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler sen onu(Turpu) takmayın...
    Cevapla
  • baran 4 yıl önce Şikayet Et
    doların canı cehenneme defolun gidin içimizdeki mankurtlar da satın aldığınız o hainlerde layığınızı bulacaksınız en kötü günümzüde yanımızda olmayan tüm finan s kurumları ve kişilerde allah sizin cezanınızı er zamanda vere bu milletin ahı mutlaka cıkar aheste aheste amin
    Cevapla
  • CANPOLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    hayatımda bu zamana kadar dolar almadım . Bu andan sonra alanda inşallah hayrını görmez.
    Cevapla
  • Ali Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    DOLAR'a topyekün BOYKOT ilan edelim, bak nasıl paraları itibar kaybedip kendi silahları kendilerini vurur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle