Memur zamlarıyla ilgili önemli gelişme! Bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaş zammıyla ilgili açıklama yaptı.

Memur zamlarıyla ilgili önemli gelişme! Bakan açıkladı
Memur zamlarıyla ilgili önemli gelişme! Bakan açıkladı
GİRİŞ 21.08.2019 17:53 GÜNCELLEME 21.08.2019 18:21
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaş zammıyla ilgili Külliye'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Beşinci toplu sözleşme görüşmelerine dair bilgilendirme için buradayım. Beşinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 ağustos 2019'da başlamıştı. Daha önce yapılan tüm toplu sözleşmelerde olduğu gibi, görüşmelerin takvimi de taraflarla mutabık kalınarak taraflarla paylaşıldı. Yasa her bir süreçte atılacak adımların takvimini belirtiyor.

Yine Merkez Bankası tarafından 2020 için beklenen enflasyon yüzde 8,2. 2020 beklentisi ise yüzde 5,4 olarak açıklanmıştı. Enflasyona ezdirmeme geleneğimizi müzakereler sürecinde yürüttük.

Maalesef kamu görevlileri sendikası heyeti, 2020 – 2021 taleplerini yükselterek ortak noktada buluşma ihtimalini zayıflattı. Müzakereler 20 ağustos’ta sonuçlanmıştır. Cumhurbaşkanımızın verdiği yetki çerçevesinde, kamu işveren heyeti müzakereleri başından sonuna kadar yürüttü. Ben heyetteki tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Sürecin uzlaşıyla tamamlanması en temel arzumuzdu. Fakat uzlaşmazlık durumu da bu sözleşmenin de doğal sonuçlarından biri. Ben kamu ve emeklilerinin toplu sözleşmelerde elde ettikleri kazanımların da aynen korunacağını vurgulamak isterim. Hakem kurulunun alacağı karar toplu sözleşme masasının tüm tarafları için nihai ve bağlayıcı olacaktır.

NELER OLMUŞTU?

1 Ağustos’ta başlayan 2020-2021 yıllarını kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi tamamlanmış ancak 20 günlük süre zarfında anlaşma sağlanamamıştı.

Görüşmeler kapsamında 16 Ağustos'ta 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.

Sonrasında 18 Ağustos tarihinde hükümetten yeni bir teklif geldi. Bu teklif 2020'de yüzde 4+4 ve 2021'de yüzde 3+3 zammı kapsıyordu. Ancak bu da kabul edilmedi.

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur Sen'in talebi ise taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl yüzde 8+7 ve ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

YORUMLAR 179
  • ekonomist 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir ürüne zam yapılmasa. fiyatlar sabitlense, maaşların arttırılmasına gerek kalırmıydı.
    Cevapla
  • mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    ve sen kendine ekonomist diyorsun?
    Cevapla
  • Memur 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşımıza hiç zam olmasa dahi yeterli elhamdülillah. Zam isteyen arkadaslar ömce yaptığımız/yaptığınız israfı bir gözden geçirin. İstediğiniz zam kadar israfı engelleyip ondan sonra belki zam istemeye yüzümüz/yüzünüz olsun. Benzin, elektrik, kağıt, kağıt havlu, en önemlisi mesai vakti yapılan özel her türlü işle zaman israfı. Son olarak değişen zamana ve teknolojiye kurumlar uyarlanarak daha hızlı doğru ve etkin süreçler üretilmeli...o zaman devletin istenilen zammı vermeye bütçeside olur, memurun amirin zam istemeye yüzüde olur. Bence hali hazırda zama değil yenilenmeye çalışmaya ihtiyaç var...
    Cevapla
  • mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman 2021 yılına kadar maaşına gelen zam mı hazineye bağışlamaya yemin eder misin? Yoksa istemem ama cebime koy mu dersin?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı olur inşallah
    Cevapla
  • hbc44 4 yıl önce Şikayet Et
    2019 yılının sonunda çıkan yıllık enflasyonu 2020 yılındaki ocak ayında maaşlara zam olarak versinler. temmuzda zamma gerek yok. örneğin 2019 yılı Aralık sonu itibari ile yıllık Enflasyon % 16 ise maaşlara % 16 zam yapsınlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne memur muş be devlet fazla bile vermiş size bence maaşlarını düşürülsün asgari ücretli maaşına o zaman anlarsınız belki asgari ücretlinin halinden adamlar sanki elit insan ırkı kendilerini diğer insanlarla bir görmüyorlar neymiş para yetmiyormuş okumuş kpss ye girmiş Allah var çoğu yatıyor gereğinden fazla maaş alıyor ve hala doymuyor bildiğin devleti ve bizi sömürüyorlar böyle ısrarcı olursanız kapının önüne konursanız bir gün o zaman ben ettim sen etme diye ağlarsınız kafalarına göre bazı sendikalar iş bırakıyorlar işinizin kıymetini bilin ha çıkın o zaman işten yerinize geçicek milyonlarca insan birazda onlar sevinsin
    Cevapla
  • takoz 4 yıl önce Şikayet Et
    gir KPSS ve mülakata anlarsın elit mi değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle