Memur emeklisine aile yardımı ve ek zam müjdesi

1 Ağustos’taki toplu sözleşme görüşmelerinde, iki önemli talep masaya yatırılacak. Aile yardımı ve 3600 ek gösterge karara bağlanacak.

Memur emeklisine aile yardımı ve ek zam müjdesi
Memur emeklisine aile yardımı ve ek zam müjdesi
GİRİŞ 25.07.2019 08:40 GÜNCELLEME 25.07.2019 08:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki milyonlarca emekli, promosyon, ikramiye, ek ödeme gibi uygulamalarla maaşlarına ilave gelir elde edebiliyor. Şimdi ise bunlara bir yenisinin daha eklenmesi gündeme geldi. Hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği, memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesini istiyor.
 
1 AĞUSTOS’TA MASADA
 
Bu kapsamda gözler, 2 yıllık kamu zammının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Memurlara ödenen aile yardımının memur emeklisine de ödenmesi, sendika taleplerinin başında yer alacak. Aile yardımı talebi hayata geçilirse, emekliler aylık 344 liraya varan ek gelire kavuşacak. Memurlara her ay aile yardımı kapsamında, çalışmayan eş için ödenen tutar aylık 278 lira 69 kuruş. Çocuk yardımı tutarı da 0-6 yaş için 65 lira 30 kuruşken, 6 yaş üstü için 32 lira 65 kuruş. 
 
Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle idarecilere, 3600 ek gösterge müjdesi mayısta açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği ek gösterge artışı için taslak hazırlandı. Sendikaların toplantıda gündeme getireceği diğer bir konu da ek gösterge olacak. Kamu temsilcileri, sürecin hızlandırılmasını talep edecek. Tasarıyla, kapsamdaki memur emeklisinin maaşı yaklaşık 630 TL, ikramiyeler de en az 20 bin lira artacak. 
 
"TABAN MAAŞ 200 LİRA ARTMALI"
 
Yaklaşık 3 milyon 200 bin memurla, 2 milyona yakın memur emeklisinin, 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili dün yeni açıklamalarda bulundu. Yalçın yaptığı basın açıklamasında, 2020-2021 Toplu Sözleşmesi'nde taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8.7, ikinci yıl yüzde 6.6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep ettiklerini belirterek, bu taleplerin makul ve karşılanabilir olduğunu söyledi.
 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 12
  • Asilbe06_Çubuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlİsine 3600 ek gösterge üzerinden maaş hesabı çalışan ve emekli memurlar arasında adaletsizliğe yol açar. Bu düzenlemeye teknik personel dahil edilmesi gerekir. zaten geriye fazla memurda kalmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge zammı reis in vereçeğim dediği günden itibaren geçerli olmalıdır.Yoksa haksızlık diz boyu olur.
    Cevapla
  • rizele 4 yıl önce Şikayet Et
    3600 EK gösterge sadece dort kesime verilirse haksızlık olur.. neyın kafasını yasıyorsunuz ak parti ayagına kursun sıkar...
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanun yürürlühe girmeden veremez
    Cevapla
  • 4646 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl haksızlık oluyor anlamadım
    Cevapla
  • DELULER 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şey memura çalışırken yazın sıcak görmez kışın soğuk görmez, haftanın iki günü tatil, emekli olunca emekli zam oranları işçiden fazla şimdi de aile yardımı peki bu işçiler dağdan mı geldi bütün yükü çeken işçi sefayı çeken memur adalet bunun neresinde bunu düzenleyenlere sesleniyoruz biraz da işçiyi görün.
    Cevapla
  • Ender 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayni kategoride bir işçi ile memur maaşını karşılaştır.farki anlarsin
    Cevapla
  • Asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Memur olsaydin o zaman kardeş. Yuksek lisansla birlikte 18 sene okul okumusum sen ne yaptin?
    Cevapla
  • onrat38 4 yıl önce Şikayet Et
    teknik elemanlar ne olacak
    Cevapla
  • rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke de sadece memur ve memur emeklisimi yaşıyor başka insanlar yok mu
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen ticaret ile uğraşıp fırsatçılık yapıp 1e aldığını 5e satmıyormusun, esnaf değil misin, boş musun burada polemik yapıyorsun
    Cevapla
  • Gökho 4 yıl önce Şikayet Et
    Okusaydın kardes elinden kalemmı aldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle