Devletten üniversite mezunu gençlere 100 bin TL destek! Başvuru şartları neler?

Devlet tarafından, kırsal kalkınma destekleri kapsamında üniversite mezunu olup da köye dönmek isteyen gençlere 100 bin TL hibe verilecek. İşte detaylar…

Devletten üniversite mezunu gençlere 100 bin TL destek! Başvuru şartları neler?
Devletten üniversite mezunu gençlere 100 bin TL destek! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 17.07.2019 17:35 GÜNCELLEME 17.07.2019 17:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üniversite mezunu gençlere yönelik hibe desteğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında ilk kez, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu gençlere 100 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak. Hibe desteği pilot uygulama ile 4 ilde uygulanacak. Başarılı olursa diğer illere de yaygınlaştırılacak.

 

PİLOT İLLERDE UYGULAMAYA BAŞLANDI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar şimdilik sadece Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de uygulanacak.

 

100 BİN TL HİBE KOŞULLARI

Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, proje bütçesine oranla 100 bin TL’ye kadar hibe verilebilecek. Hibe desteğinin üst limiti 100 bin lira olacak. Proje bütçesi katma değer vergisi (KDV) hariç hazırlanacak.Hibe ödenebilmesi için hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması şart.

Kararda da belirtildiğine göre, gibi değerlendirme kriterleri sonucunda projeyi uygulamaya hak kazananlar ile hibe sözleşmesi imzalanacak.Hibe sözleşmesi, hak sahibi ile İl Tarım ve Orman Müdürü arasında imzalanacak

Hibe desteğinden yararlanabilmek için yapılabilecek proje konular şu şekilde olmalıdır:

- Hayvansal üretime yönelik projeler.

- Bitkisel üretime yönelik projeler.

- Su ürünleri üretimine yönelik projeler.

- Yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler.

- (a), (b), (c) ve) (ç) bentlerinde belirtilen ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.

Gençlere 100 bin lira hibe

HİBE DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANAMAYACAK?

- Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu olmayan kişiler bu Karar kapsamındaki desteklemeden yararlanamayacak.

- Hak sahipleri, bu Karar kapsamında verilecek hibe desteklerinden sadece bir kez yararlanabilecek.

- Hayvansal üretim,bitkisel üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi,bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlanan veya hak sahipliğine aday kişiler, bu Karar ile düzenlenen desteklemeden yararlanamayacak.

CUMHURBAŞKANI KARARI

Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bu karara göre, nüfusu 20 binden az olan yerlerde ve köylerde üretime dair bir proje uygulayacak üniversite mezunu gençlere, Tarım ve Orman Bakanlığı, 100 bin TL'ye kadar hibe verecek.

Karar Sayısı: 1310

Ekli "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 5488 sayılı Tarım Kanununun 19 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

YORUMLAR 2
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hibe projesinden yararlanabilmek için nüfusu 20 000 den az köyde mi yaşama,ikamet etmek ve projesini o köy sınırları içinde yürütmek şartımı aranmaktadır?
    Cevapla
  • HakanBLA 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle..
    Cevapla