O illerde yaşayanlara müjde! 100 bin TL hibe

Tarımsal faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik amacıyla Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlara, tarımsal projeleri için 100 bin liraya kadar hibe verilecek.

O illerde yaşayanlara müjde! 100 bin TL hibe
O illerde yaşayanlara müjde! 100 bin TL hibe
GİRİŞ 12.07.2019 10:31 GÜNCELLEME 12.07.2019 10:31
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, 2019-2020 yıllarındaki pilot uygulama kapsamında Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin'de kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlar, mahallinde uygulayacakları projelere 100 bin liraya kadar hibe alabilecek.

Hayvansal ve bitkisel ürünler, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler karar kapsamında desteklenecek.

GEREKLİ ŞARTLAR

Desteklerin ödenebilmesi için, hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekecek. Hibe desteklerinden sadece bir kez yararlanılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının söz konusu projelere yönelik diğer hibe programlarına dahil olanlar, bu karar kapsamındaki desteklerden faydalanamayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    yalnız tarım ve hayvancılıkta okul diplomasından çok,tecrübe önemlidir. adamın elinde ziraat diploması vardır ama deneyimi olmadığından işi beceremez. ama doğduğu günden beri tarımın ve hayvancılığın içinde yetişmiş okuması yazması bile olmayan biri tarım ve hayvancılık konularında diplomalıya taş çıkartır.
    Cevapla
  • sulamacı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ilde yaşıyoruz ancak bize para deyil tarımda kullandığımız elektrik bizi perişan etmiş. yardımınıza ihtiyacımız var..
    Cevapla
  • Mızrak0606 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede teröre en çok şehit veren. Kalkınması için hiç bir adım atılmayan. Kırsallık konusunda en kırsalı olan göç yüzünden köyleri boşalan H.D.P nin il ve ilçe başkanlıklarının olmadığı ve olamayacağı bir il var TÜKİYE nin tam ortasında; YOZGAT sizce çok mu ileri gitmiş bir ilimiz..... ANGARA ha
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim konuş. Sonuna kadar haklısın.
    Cevapla
  • fatih tatar 4 yıl önce Şikayet Et
    neden Bolu yok düzce var
    Cevapla
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşvik ve tarımsal yardımlar bütün yurt geneline kapsamali.mazot ve buğday ,arpa fiyatları na yaklaşık 0/50 zam yapilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle