Bu koyunların doğmamış kuzuları bile satılıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde dünyanın en iyi etçi ve damızlık küçükbaş hayvanları arasında gösterilen Alman Karakafa damızlık koyun bakan üretici; taleplere yetişemezken, doğmamış kuzuları için bile sıra veriyor.

Bu koyunların doğmamış kuzuları bile satılıyor
Bu koyunların doğmamış kuzuları bile satılıyor
GİRİŞ 04.07.2019 09:57 GÜNCELLEME 04.07.2019 11:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin hayvancılıkta önemli merkezlerinden birisi olan Yenişehir’de damızlık Alman Karakafa (Schwarzkopf) çiftliğinde yetişen hayvanlar et verimini yüzde 30 arttırıyor.

 

 

Çiftlik sahibi Oktay Öztürk, “Dünyada etçil ve damızlık ırkı olarak Alman Karakafa (Schwarzkopf) koyunu en verimli hayvanlar arasında gösteriliyor. Biz de çiftliğimizde bu ırkı besliyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden küçükbaş hayvan bakıcıları bizlerden damızlık koç ve kuzu talep ediyorlar. Bu hayvanın en büyük özelliklerinden biri etçil ırk olmasıdır, melezleme çalışmalarından çıkan kuzularda et randımanını yüzde 30 civarında arttırıyor. Bir diğer özelliği ise diğer yerli ırk kuzular 100 günde 45 kiloya ulaşırken Alman Karakafa kuzuları 100 günde 60 kilo civarına ulaşıyor.

Çiftliğimizde bulunan hayvanların hepsi gebedir ve Türkiye’nin birçok iline satışımız vardır. Doğmamış kuzulara bile yoğun bir talep olduğu için şu anda isteklere, taleplere yetişemiyoruz” diye konuştu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    T.C.Tarım ve Orman Bakanlığı et üretimini artırmak için büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında dönem,dönem hibe ve teşvikler uyğulanmaktadır, ama mutlaka küçükbaşlarda etçil,doğum oranları çok yüksek ırkların kontrollü şekilde vatandaşlara teşvikler vermeli, takip edilmeli,suistimal edilen teşviklere çok ağır yaptırım uyğulanmalıdır. Doğu Anadolu da PKK terörü biterse meralar küçükbaş hayvan sürüleri ile dolacaktır, tıpkı geçmişte olduğu gibi, inşaallah o güzel günleri tekrar görmek isteriz, bu konuda çalışmaları olanlara, emekleri geçenlere teşekkür eder,başarılar dilerim...
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    yerli yerli yerli bunu hiç bir zaman unutmayin
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Tadi tuzu yok. Vatandasi köye geri dönmeleri icin tesvik edin. Büyük sehirlere göce gerekirse yasak veya agir vergiler getirin. Insan ana topraginda kalsin ve orada ilmini kullanip verimliligi artirsin.
    Cevapla
  • Dedi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedi şehirde yaşayan adam
    Cevapla
  • Ben 4 yıl önce Şikayet Et
    Besi eti et değil .
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    karakafa değil karayaka derler
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Karayaka değil karakafa derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle