Suudi Arabistan’a büyük şok! İptal ettiler...

Belçika’da Danıştay, Suudi Arabistan’a silah ihracatı yapan FM Herstal ve CMI isimli iki firmanın lisanslarını iptal etti.

Suudi Arabistan’a büyük şok! İptal ettiler...
Suudi Arabistan’a büyük şok! İptal ettiler...
GİRİŞ 15.06.2019 12:14 GÜNCELLEME 15.06.2019 12:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Belçika hükümeti FN Herstal ve CMI isimli iki silah satıcısı şirketin ihracat ruhsatlarını iptal etme karar aldı. Arap ülkeleriyle ticaret anlaşmaları bulunan bu iki şirket için alınan kararın, özellikle Suudi Arabistan’ın temel haklar konusuna tam olarak saygı göstermemesi nedeniyle alındığı belirtildi.

 

 

Sivil silah ve savunma ürünlerinin ithalatı, ihracatı, geçişi ve aktarılması hakkında 21 Haziran 2012 yılında çıkarılan kararname kapsamında FN Herstal’in ürettiği roket ayarlamaları için patlayıcıların yanı sıra, pürüzsüz delikli silahlar ve 12,7 mm'den daha düşük kalibreli otomatik silahları için verilen ihracat lisansları iptal edildi.

Aynı şekilde Suudi Arabistan güvenlik güçleri için hafif zırhlı araçları donatmak için üretim yapan CMI Defense'ın silah ihracat lisansları da iptal edildi.

 

 

Lisanslar aslında 2018 yılının Haziran ayında askıya alınmıştı. Konuyu Danıştay’a taşıyan şirketler, uygulamada, ortaya konan kriterlerin bazılarının dikkatli bir incelemeden geçirilmediğini iddia ediyordu.  Kararın Danıştay’a taşınması üzerine Danıştay ise İki şirketin ihracat lisanslarını iptal etme kararını onadı.

YORUMLAR 11
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabistanın dünyanın düşmanı terörist yandaşı ABD varken bir yerden bir şey almasına gerek yok ki.ABD sömürse yeter.Önemli olan Arabistan halkının bu zalim prensten kurtulması.İşin önemli kısmı orası
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda birbirlerine girdiler. Müşrikler ile münafıkların aralarının açıldığını da görmüş olduk.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne oldu sayın suudi arabistan yetkilileri hani kendinizi dünyayı yöneten 4 ülke arasında görüyordunuz. Siz daha öğrenemediniz. Biz öğrendik. Ya bize hak verir yanımızda olursunuz yada bu başlangıç.
    Cevapla
  • Diyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Oh oldu
    Cevapla
  • Önemli noktalar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadarki Suudi arabistan temel haklarında bir değişiklik mi oldu da, durdular durdular bugün temel hakları öne sürüyorlar? Suudiler dün neyse bugünde aynı haklar mevcut. Üstelik Abd ve Avrupa 2000'li yıllarda büyük ortadoğu projesi kapsamında ortadoğuda giristiği operasyonlar neticesinde kaldığı baskılar altında eskisine göre daha fazla haklar tanımışken? 20, 30 yıl evvel neden arabistanda hak hukuk aramıyordunuz, şimdi ne değişti. ?? Nereye kadar değiştirmeyi ve Neye dönüştürmeye çalışıyorlar buraları.???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle