TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! İstanbul TOKİ kura sonuçları için geri sayım

Yüzbinlerce kişi nefesini tuttu ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği 50 bin konut projesine başvuru sayısı 636 bin 787'e ulaşmıştı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere TOKİ başvuruları ne zaman açıklanacak? İşte il il TOKİ kura çekilişi tarihleri...

TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! İstanbul TOKİ kura sonuçları için geri sayım
TOKİ başvurusu yapanlar dikkat! İstanbul TOKİ kura sonuçları için geri sayım
GİRİŞ 22.05.2019 11:38 GÜNCELLEME 22.05.2019 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen TOKİ 50 bin konut kura çekilişleri başvuruda bulunan vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Ankara TOKİ kuralarının geçtiğimiz günlerde başlaması ile beraber, İstanbul'da TOKİ'ye başvuran vatandaşlar, İstanbul kuralarının ne zaman çekileceğini merak etmeye başladı. 

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul´da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. İstanbul´da ilk kura, Başakşehir Kayabaşı´nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için yapılacak. Kura töreni 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Silivri Alipaşa´da yer alan 685 konut için 28 Haziran´da, Tuzla'da yer alan 500 konut için 1 Temmuz´da, Başakşehir Ayazma'da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere'de yer alan 337 konut için ise 2 Temmuz tarihinde kura yapılacak.

ANKARA KURALARI MAYIS VE HAZİRAN´DA

Ankara´da talep toplanan 3 bin 661 konutun kuraları mayıs ve haziran ayında yapılacak. İlk kura ise Ankara Kuzeykent´te talep toplanan 809 konut için gerçekleştirildi. 6 Mayıs´ta Noter huzurunda olacak olan kura töreni ile hak sahipleri belirlendi.  Sincan Saraycık projesinde 10 Haziran, Yenimahalle Yakacak´ta ise 11 Haziran´da kuralar gerçekleştirilecek.

İZMİR TOKİ KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ

İzmir Selçuk ve Ödemiş projelerinde 12 Temmuz, İzmir Aliağa projesinde 18 Temmuz, Manisa Yunusemre projesinde 19 Temmuz ve Bartın merkez projesinde 5 Ağustos tarihlerinde kura yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

TOKİ'nin resmi bildirgesindeki bilgilere göre "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde ilan edilecek tarihte yapılacaktır.

Kura çekiminden sonra hak sahibi olamayanlar yatırdıkları ücretleri iki iş gününden sonra Halk Bankası şubelerinden alabilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öncelikle TOKİ’nin internet sitesinde yer alan Duyurular bölümüne geliyoruz.

Daha sonra klavyenizden “CTRL+F” fonksiyonunu kullanarak projenizin adını ilgili alana yazmanız gerekiyor.

Türkiye Geneli Satışlar bölümünde yer alan tabloda konut sayısından sözleşme tarihlerine kadar pek çok detay göreceksiniz.

Burada aradığınız projenin Detay linkine tıklayarak kura sonuçlarını takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Kenan 12 4 yıl önce Şikayet Et
    Kura çekimi bu kadar ileri bir tarihte ise kim bilir evlerin yapımı ne kadar bir zamanda ayıp yahu altı üstü bir kura ne gerek var bukadar uzatmaya
    Cevapla