Paskalya tatilinde Bulgarlar Türkiye'ye akın etti

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Bulgar turistlerin Edirne'ye geçebilmek için büyük bir trafik oluşturduğu görülüyor.

Paskalya tatilinde Bulgarlar Türkiye'ye akın etti
Paskalya tatilinde Bulgarlar Türkiye'ye akın etti
GİRİŞ 26.04.2019 16:03 GÜNCELLEME 26.04.2019 16:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı Türk lirasındaki değer kaybı sonrasında arttı.

 

Bulgar tursitlerin yanı sıra Yunan tursitler de kur farkını fırsata çevirerek hafta sonunda Türkiye'ye geliyordu. Paskalya tatilini fırsat bilen turistler çok daha yoğun bir şekilde akın etti.

ARAÇ YOĞUNLUĞU

 

 

Tatilin ilk gününden itibaren Edirne'ye gelen Bulgar turistler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğun araç trafiği oluşturdu.

Yaz aylarında gurbetçilerin gelişleri sırasında görülmeye alışık olunan manzaranın yaşandığı sınır kapısındaki yoğunluğun mağduriyete neden olmaması için gümrük yetkilileri ek önlemler aldı.

Personel kaydırması ve peron sayısının artırılması gibi önlemlere rağmen yoğun gelişler nedeniyle sınır kapısında araç kuyrukları oluşuyor.

KONSERLER VAR

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu,kentteki turizm yoğunluğunun ekonomiye büyük katkı yaptığını vurguladı.

Edirne'nin turizmden aldığı payın her geçen gün büyüdüğüne dikkati çeken Hacıoğlu, şunları söyledi: "Havaların ısınması, Edirne'nin baharla beraber rengarenk çiçeklerle buluşması müthiş bir talep patlaması yaptı. Son bir haftada neredeyse hiç boş yer yok. Edirne merkezde 3 bin 300 yatak kapasitesi dolmuş durumda. Bunun yanında apart ve yurtlardan destek alındığını görüyoruz. Edirne'de hafta sonu müthiş bir coşku olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca yabancı akın akın ülkemin güzelliklerini görmeye geliyor biz ise bırak tatili arabamızın kontağına basmaya korkuyoruz.Vatanım yabancıya Cennet kendi vatandaşına eziyet yeri olmuş.Tablo yürekler acısı..
    Cevapla
  • omerfaruk1071 4 yıl önce Şikayet Et
    rahat ol vatandaş sonu inananlara cennet kafirlere cehennem
    Cevapla
  • GerçekVatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Mayıs 2013 tarihinde IMF' e olan son taksidin ödenmesinden sonraki süreci tekrar bir gözden geçirirseniz az buçuk neler olduğunu anlarsınız. IMF'e olan son taksidin ödendiği tarihte faizler 4,26 seviyelerinde idi. Sonra nedense birden içeride bir hareketlenme başladı ne tesadüf. Ülke ekonomik anlamda en iyi dönemine girdiği tarihten çok değil 2 hafta sonra Gezi Ayaklanması başladı. Sonrasındaki süreç malumunuz.
    Cevapla