Şentop: Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in katkıları oldu

TBMM Başkanı Şentop, "Sendikacılık ülkenin özgürlükler ve demokrasi alanında mücadelesinin en önemli unsurudur" dedi.

Şentop: Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in katkıları oldu
Şentop: Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in katkıları oldu
GİRİŞ 19.04.2019 17:27 GÜNCELLEME 19.04.2019 17:28

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından “İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar” temasıyla düzenlenen uluslararası konferansa katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sendikacılığın sadece sahip olduğu camianın haklarını savunan, onlar için mücadele eden bir alan değil aynı zamanda ülkenin özgürlükler ve demokrasi alanında mücadelesinin de önemli bir unsuru olduğunu ifade ederek,  “Bu açıdan Türkiye'de yaşanan 28 Şubat post modern müdahale, darbe sırasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur- Sen'in çok ciddi çalışmalara katkıları olmuştu, bir karşı duruş, darbeye karşı bir muhalefet ortaya koyma bakımından."  ifadelerini kullandı.

 

 

TBMM Başkanı Şentop, insanlığın yeni bir uluslararası düzen kurma, insanı esas alan, devletlerin eşitliğine dayalı bir düzen kurma mecburiyetiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Şentop, “Sendikalarımızın emekten ve işten hareketle yola çıktıkları için insanı esas alan bir anlayışı hakim kılmada dünyada önemli bir fonksiyonu bu dönemde icra edeceği kanaatindeyim." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, konferansın sonunda Memur-sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ortak çalışması ile sendikacılık eğitimini tamamlayan farklı ülkelerden kursiyerlere sertifikalarını verdi.