Memurların gözü KİK toplantılarında

Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren Kurum İdari Kurul (KİK) toplantılarının bu yılki ilk süreci nisan ayında gerçekleşecek. Kurum yöneticileri ile sendika temsilcileri arasındaki toplantılarda, iş yerindeki çalışma koşulları başta olmak üzere memurları ilgilendiren birçok konu görüşülecek.

Memurların gözü KİK toplantılarında
Memurların gözü KİK toplantılarında
GİRİŞ 06.03.2019 11:09 GÜNCELLEME 06.03.2019 11:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, KİK toplantılarının kamu işvereni ile kamu çalışanları arasında sosyal diyalog mekanizması işlevini gördüğünü söyledi.

 

Bu toplantıların, toplu sözleşme görüşmeleri ve Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) kadar önemli olduğunu belirten Tonbul, KİK toplantılarının kurumlarda lokal müdahalelerle yerinde çözümler üretme işlevinin bulunduğuna dikkati çekti.

"Beklentimiz hemfikir olunan maddelerin uygulanması"

 

KİK'in geçmiş toplantılarında kamu görevlileri açısından önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Tonbul, şunları kaydetti:

"Toplantıların gündeminin en az 15 gün önceden belirlenmesi nedeniyle bir süre önce başladığımız çalışmaları hızlandırdık. Toplantılarda, üyelerimizin çalışma koşulları ve karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Bizim kurum yöneticilerinden temel beklentimiz, görüşülüp hemfikir olunan gündem maddelerinin bürokratik engeller ve yorum farklılıklarıyla yavaşlatılmadan uygulanması."

Tonbul, Enerji Bir-Sen'in 2010'dan beri "enerji, sanayi ve madencilik" hizmet kolunda genel yetkili sendika unvanını aralıksız taşıdığını hatırlatarak, geçmiş KİK toplantılarında banka promosyonlarının dağıtılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması, mühendislere ve vardiyalı çalışanlara fazla mesai verilmesinin de aralarında olduğu birçok kazanım elde ettiklerini vurguladı.

Hizmet kollarında yetkili sendika temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri arasında geçen KİK toplantıları her kurum için ayrı ayrı yapılıyor. Nisan ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki dönem halinde gerçekleştirilen KİK toplantılarında, memurların çalışma koşulları çalıştıkları kurum bazında ele alınıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Alis 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşi Çalışmayana +1000,imamlarada Hafsa sonu 2 gün tatil, 5den sonrası için ek ödenek,artı öğle yemeği parası veya kartı neyse,imamlara köyde TOKİ betondan ev yapsın,ayrıca köyde yaşamak pahalı olduğu içinde her ay 400 TL yakıt parası versinler 3600 de sizin
    Cevapla
  • 3600 5 yıl önce Şikayet Et
    3600 sevinci çarptı galiba ☺☺☺
    Cevapla
  • Abou 5 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu imama izin istiyorsan , namaz vakit aralarında cami içinde durman lazım
    Cevapla
  • Selçuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    O zaman yöneticilerin maaşlarına zam yapın, yetkilerini artırın
    Cevapla
  • Abou 5 yıl önce Şikayet Et
    Memurlara verilen tüm hakların aynısı özel sektörde çalışanlar için de zorunlu kilinsin.Hepimiz aynı gemideyiz.Memurun çalışma şartları gerekli ki devlet sağlıyor o nedenle eşit haklara sahip oldugumuz için özel sektöre de bu zorunluluk getirilsin.Memurun insanı ihtiyaçları var da ozel sektördekilerin yok mu? EN BUYUK PATRON DEVLETTİR VE OZEL SEKTORDEKİ PATRONLARİN DA PATTONUDUR.Bu da bir çeşit kul hakkidir.Gormezden gelinmesi yöneticilerin boynuna bir vebaldir.
    Cevapla
  • Eğitim ciler 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitim kurumlarında Eğitim ve öğretim adı altında öğrtemnlere verilen ödeneğin tüm milli eğitim çalışanlarını kapsamasını istiyoruz.
    Cevapla
  • memurlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi salı çarşamba perşembe günleri yarım saat fazla mesai yapıp, cuma günü öğleden sonra cuma namazı aile içi ziyaret ve mezarları ziyaret izni verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle