Orta Doğu'ya Türk sistemi

Türk şirket MenaPay, yüzde 84’ü modern bankacılık yöntemlerini kullanamayan ve online alışveriş yapamayan Orta Doğu insanlarına bölgelerindeki internet kafelerde nakit parayı dijitale dönüştürme sistemi sunacak.

Orta Doğu'ya Türk sistemi
Orta Doğu'ya Türk sistemi
GİRİŞ 04.02.2019 05:54 GÜNCELLEME 05.02.2019 06:00

Orta Doğu’da 20 binden fazla noktası bulunan Handy Cafe ile anlaşan ilk faizsiz ödeme platformu Türk şirket MenaPay, nüfusunun 320 milyonu modern bankacılık sistemini kullanmayan ve sadece nakit ile işlem yapabilen Orta Doğu halkına, ilk kez İslami finansa uygun dijital bir ödeme yöntemi sunuyor. Orta Doğu ülkelerindeki internet kafeler artık dijital dönüşümün bir parçası olarak kendi işlerinin yanı sıra ek bir gelir sağlayacaklar. MenaPay Ödeme Platformu, Blockchain teknolojisi sayesinde banka aracılığı olmadan, insanların günlük yaşantılarının her alanında güvenli ve hızlı ödeme işlemi yapmalarına olanak sağlıyor. Hayata geçirdiği bayi ağı ile internet kafeler MenaPay’in dijital parası olan MenaCash sağlayıcısı haline geliyor ve bu sayede internet kafelere yeni bir gelir kapısı yaratılıyor.

 

 

20 BİN NOKTADA DİJİTAL NAKİT PARA

Ocak ayında MenaPay ve Handy Cafe arasında imzalanan anlaşma ile Handy Cafe yazılımı kullanan 20 binden fazla internet kafe MenaPay bayi ağının parçası olabilecek. Konuya ilişkin MenaPay CPO’su Orhan Bayram, ‘’Dünyanın en büyük nakitsiz toplumunu inşa etme sürecinde amacımız bölge insanlarının kolayca MenaCash’e erişebilmeleri ve nakiti dijitale aktarabilmeleri. Handy Cafe’nin de geniş internet kafe ağı ile birlikte bu amacımızda büyük bir ilerleme kaydedeceğiz. Döviz büroları, kuyumcular, marketlerin yanında artık internet kafeler de MenaPay’in bayi uygulamasını kolayca kullanabilecekler ve MenaCash satarak mevcut işlerine ek bir gelir kaynağı oluşturabilecekler” dedi.