Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2019 ÇKS başvuru ve kayıt işlemleri..

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçilere gübre ve mazot desteği veriliyor. Peki 2019 yılı mazot gübre desteği başvurusu nasıl yapılır? 2019 mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? Merak edilenler haberimizde...

Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2019 ÇKS başvuru ve kayıt işlemleri..
Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? 2019 ÇKS başvuru ve kayıt işlemleri..
GİRİŞ 22.02.2019 15:23 GÜNCELLEME 22.02.2019 15:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarımsal desteklemeler kapsamında geçen yıl çiftçilere belirli ürünlerde mazot ve gübre desteklemeleri yapılmıştı. Bu ürünler buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, pamuk, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır, patates, kanola, sağan, yaş çay, fındık, yem bitkilerinden oluşmaktadır. Bu ürünleri eken çiftçilere bakanlık tarafından mazot ve gübre ödemesi yapılmıştı. Peki 2019 mazot gübre ödemesi ne zaman yapılacak? Bu desteğe başvurular nasıl yapılacak?

 

2019 Mazot ve Gübre Desteği Rakamları

2019 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılı mazot ve gübre destek ödemelerinin yarından itibaren (22.02.2019) yapılacağını duyurdu. Toplam destek ödemesi miktarı 2 milyar 872 milyon TL olacak.

Toplam 2 milyon 126 bin 968 çiftçiye mazot desteği olarak 2 milyar 331 milyon TL, gübre desteği olarak 540,9 milyon TL ödeme yapılacak. 

Ödemeler çiftçilerin T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre gerçekleşecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ ne kayıt olmak gerekiyor. Eğer kaydınız var ise, mazot ve gübre desteklemesi almak istediğinizi belirten bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri’ ne teslim etmeniz gerekiyor. Ancak ÇKS Kaydınız yoksa, sisteme kayıt olmalısınız. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır?

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ÇKS KAYDI NASIL YAPILIR?

Türkiye’de tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın çiftçi kayıt sistemine mutlaka kayıt yaptırmaları gerektiğini ve böylece devlet teşviklerinden de yararlanmaları gerektiğini yukarıdaki paragrafta dile getirmiştik. Şimdi ise çiftçi kayıt sistemine nasıl kayıt olmamız gerektiğinden bahsedelim. Bu sisteme kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız 3 farklı şekilde kayıt işlemi yapabileceklerdir. Yapılacak kayıt sistemleri ise ana başlıklar dikkate alınarak maddeler halinde aşağıda yer almaktadır.

mazot ve gübre desteği

-  Arazi sahiplerinin kayıtları

- Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olanların kayıtları

- Arazi kiralayanların kayıtları

Bu maddeler doğrultusunda ilk kez kayıt yaptıracak olan çiftçilerin başvuruları esnasında mutlaka kimlik bilgilerini beyan etmesi gerekmektedir. Daha sonrasında ise başvuru formlarını doldurarak ilk kayıt işlemlerini kaydetmeleri gerekecektir. Ayrıca bunların yanı sıra arsa tapularının fotokopileri çekilerek tapu sicil müdürlüklerinden aslına uygundur kaşesini bastırmaları gerekecektir. Daha sonrasında ise C formu doldurulmalıdır. Bu forma ise ekilen arazilerin tapu bilgilerini ve o sene içerisinde yetiştirilmiş olan ürünlerin bilgilerini belirtmeniz gerekecektir. Formu doldurduktan sonra ekim yapmış olduğunuz arazinin bulunmuş olduğu köyün yada mahalle muhtarının veya muhtar azasının imzası gerekmektedir.

YORUMLAR 1
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt olmak istiyorum
    Cevapla