Emekli maaşı farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklilerinin maaşları hesaplara yatıyor. Peki enflasyon rakamlarına göre hangi memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş alacak? Maaşlarını 5 Ocak tarihine kadar çekenlerin zam farkı ne zaman hesaplarına yatacak? Detaylar haberimizde…

Emekli maaşı farkı ne zaman yatacak?
Emekli maaşı farkı ne zaman yatacak?
GİRİŞ 25.01.2019 11:47 GÜNCELLEME 25.01.2019 11:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

3 Milyon memur emeklisi enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte hesaplarına yatacak miktarı merak ediyor. Maaşlarını 1-5 Ocak’ta çeken emeklilerin zam farkı 25 Ocak tarihinde yatacak. Memur emeklisi maaşlarına enflasyon verilerinden sonra aylık yüzde 10.7, SSK ve Bağkur emekli aylıkları da yüzde 10.19 oranında artacak. Yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 3.133 TL’den 3.468 TL’ye yükselecek. Peki SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşları ne zaman yatacak?

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk emekli maaşı için "Emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların aylıkları Ocak ayının 1'i ila 5'i arasında ödendiği için, 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT Şubelerince 25 Ocak 2019 tarihinde ödenecektir. Öte yandan, SSK gelir aylık almakta olanların aylıkları ödeme günleri olan 17 ila 26 Ocak 2019 tarihleri arasında, Bağ-Kur gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Ocak 2019 tarihleri arasında zamlı olarak ödenecektir" açıklamasını yaptı.

Ayrıca Bakan Selçuk, "Bin liranın altında emekli aylığımızın kalmaması, bizim sosyal devlet anlayışımızın bir gereğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak' sözünün de bir gereğiydi. Meclis'ten geçen bu yasayla emekli aylıkları asgari bin lira olacak şekilde, sigortalı ve hak sahibi aylıklarında iyileştirme yaptık. Dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacak. Şubat ayında aylıklara yansıyacak" ifadelerine yer verdi.

 

SSK EMEKLİLERİ AYIN 17'SİNDEN İTİBAREN ALACAK

SSK’lı emekliler 17 Ocak Perşembe gününden itibaren zamlı maaşlarını çekmeye başlayacak. Yani ilk zamlı emekli maaşını SSK’lılar alacak. Bağkurlu emekli de 25 Ocak ile 28 Ocak itibarıyla zamlı yeni maaşlarına kavuşacak.

 

EN AZ 230 TL ZAM!

Memur emeklileri maaşlarını 1-5 Ocak tarihleri arasında aldı. Bu maaşlara hem enflasyon farkı hem de zam yansıtılmadı. Bir başka deyişle memur emeklileri ile vazife malulü, dul ve yetimler 1-5 Ocak’ta zamlı maaşlarını alamadı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu gruptaki hak sahiplerinin zam farklarını 25 Ocak’ta banka ve PTT hesaplarına yatıracak. En düşük memur emekli maaşı 2.149 TL'den 2.379 TL'ye yükselecek. Buna göre yeni zamlı maaşlar ile eski maaşlar aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Eski maaşınıza bakarak yeni maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

ESKİ / YENİ ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI

TEMMUZ'DA İKİNCİ ZAM

Ocak zamları yüzde 10.19 olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri yeni maaşlarını almaya hazırlanıyor. Emekliler, Temmuz'da da ikinci zamlarını alacak.

 

YORUMLAR 12
  • remzi kara 5 yıl önce Şikayet Et
    işçi emekli maaş farkı yattı mı
    Cevapla
  • İsa kıranşal 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaş farki yattimş
    Cevapla
  • FARKLAR 5 yıl önce Şikayet Et
    İşçi maaş farkları yattımı bulamadık ayın 19 da alıyorlardı maaşla berabermi yattı acaba
    Cevapla
  • Emine 5 yıl önce Şikayet Et
    Şubatta alacaklar mis düşük maaş alanlarinki inssallhbizede tutar
    Cevapla
  • en milli ultra irade 5 yıl önce Şikayet Et
    Maaş farkı hala yatmamış 25 ocak geçti.
    Cevapla
  • Süreyya 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani 300 tl zam 160 tl zam gelmiş bu mu yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle