ABD son kozunu da oynadı! Türkiye vazgeçmedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay verdi. Kararın açıklamasından sonra en çok merak edilen ise Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400'lerden vazgeçip geçmediği oldu.

GİRİŞ 19.12.2018 12:05 GÜNCELLEME 19.12.2018 13:09
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Fuat Öner

 

 

Türkiye'yi S-400 hava savunma sisteminden vazgeçirmek isteyen ABD son kozunu da oynadı. Uzun yıllardır Türkiye'nin istemesine rağmen Patriot satmayan ABD aldığı yeni bir kararla satışa onay verdi.

ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, tahmini 3.5 milyar dolar değerinde 80 MIM-104E Güdümü Yükseltilmiş Patriot füzesi, 60 İleri Kabiliyet Patriot-3 (PAC-3) füzesi ve ilgili ekipman satışını onaylamaya karar verdi. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, bu satış konusunda bugün Kongreyi bilgilendirdi." ifadelerine yer verildi.

 

 

ABD'nin kararı sonrası kamuoyunda en çok merak edilen konu ise Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sitemlerinin durumu oldu.

S-400'LERDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

ABD'nin açıkladığı Patriot kararı kesin alım anlamına gelmiyor. Türkiye ve Rusya arasında S-400'ler için imzalanan anlaşmada olduğu şekliyle işliyor. Bir duraksama durumu da yok.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da daha önce dediği gibi "Anlaşma tamam, defter kapandı."

Öte yandan Savunma Sanayii uzmanları iki sisteminden birbirinden farkı özellikleri olduğunu ve Türkiye'nin hem S-400 hem de Patriot sistemlerine aynı anda sahip olmasının çok daha faydalı olacağı görüşünde.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: S-400'LER ETKİLENMEYECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay vermesinin ardından Rusya'dan flaş bir açıklama geldi.

Kremlin, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın devam ettiği ve satışın her şekilde gerçekleşeceğinin belirterek, "S-400'lerin Türkiye'ye satışı her şekilde tamamlanacak. ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye füze satışı birbirinden ayrı" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • evkur prefabrik 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bir hiledir ve bu geri çekilme daha ileri atlamak için yapılan geri çekilmedir Kimse güvenmemeli Patriotlarda da kesin başka bir numara vardır. Adam geri çekileceği bölgeye 30 bin tır silah göndermez. Adamlar resmen ordu kurdular ve şimdi zaman kazanmak için film çeviriyorlar İNANMAYIN.......Bunlar nihayi amaçlarından asla vazgeçmezler
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    S 400.ler bir an önce gelmeli abd nin nedediği hiç umurumda değil
    Cevapla
  • cühela 5 yıl önce Şikayet Et
    pariot lar yalancıktan silah, suudlar kullanıyor güya yemenlilerin gariban füzelerinden henüz vurabildiği yok. yarayacak şeyi bize vermezler. kimse vermez bunlar siyasi malzeme sadece kendin yaptın yaptın, yapamadın gene mavzere kalırsın.
    Cevapla
  • Bence 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 alamazsak bizi işgal ederler,tuzağa düşmeyin.
    Cevapla
  • Yorumcu16 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 bağımsızlıktır. S400 umuttur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle