Bakan Soylu uyarmıştı! Ceza yağdı

Taksilere müşteri gibi binen sivil polisler, kurallara uymayan sürücülerin kabusu oldu. Kısa mesafe yolcu almayan, taksimetre açmayan, sigara içen, müşteriye hor davranan sürücülere ceza yağdı.

Bakan Soylu uyarmıştı! Ceza yağdı
Bakan Soylu uyarmıştı! Ceza yağdı
GİRİŞ 10.12.2018 05:52 GÜNCELLEME 10.12.2018 05:53
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı'nın ölümlü trafik kazalarının azaltılması için 81 ile gönderdiği genelge ile başlatılan sivil denetimlerde kuralları ihlal eden sürücülere ceza yağdı.

 

 

Uygulama kapsamında 5 bin sivil polis, bugüne kadar 10 bin taksiyi gizli müşteri yöntemiyle kontrol etti. Araçlara müşteri gibi binen sivil ekipler, kısa veya uzun mesafeli yolculuk yaparak hem güzergahı hem de şoförün tavırlarını gözlemledi. Yüksek sesle müzik çalan, arabanın içerisinde sigara içen, ahlak dışı tavırlar sergileyen, müşteriye saygısızlık yapan taksi şoförleri, araçtaki müşterinin sivil polis olduğunu öğrenince şaşkına döndü.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

 

 

113 taksi şoförüne kısa ya da uzun mesafe yolcu almamaktan yaklaşık 30 bin lira para cezası kesti. Bunu taksimetreyi açmayarak farklı fiyat talep 44 şoför izledi. Bunlara da 12 bin ceza kesildi. 28 araç şoförü ise trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almamaktan 7 bin 250 ceza yemekten kurtulamadı. Şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları da uygulama kapsamında sürekli denetlenecek. Yetkililer, özelikle sivil ekipler tarafın her an yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu hisseden ticari araç sürücülerin, trafik kurallarına ihlal etmekten kaçınacağını ifade etti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 39
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiye turistler icin guzel bir ulke.turkiye bu sektorden buyuk paralar kazana bilir.ama bu turlu dolandiricilar uzunden turizim sektoru yavas yavas cokuyor.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    taksiciler kontrelden çıktı dikkat edilmeli.
    Cevapla
  • Vatannn sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek istanbulda denetim olmasın izmir antalya hava alanı olan her yerde denetim istiyoruz lütfen
    Cevapla
  • misafir ben 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece yılın belirli aylarında ceza yazıldığı kesin.. Eğer tüm zamanlarda kurallar işletilse trafik sorunu kalmaz. 3 şeritli caddelerin 2 si dolu, park edilmiş araçlarla dolu.. Gel de araba kullan. Ha araç sahipleri de haklı, yeterli sayıda otoparklar yok, varsa da çok pahalı... adam gibi el atılmalı artık bu soruna
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    ya taksici esnafı kendini düzelteçek( düzgünlere sözümüz yok ) düzgün olamayanlar yüzünden uberi çağırmak zorunda kalıyorum. hiç kusura bakmasınlar .önce müşteriye saygıyı öğrensinler öyle istanbulun nufusu çok müşteri çok devri bitmişdir. rabbim kulundan rızkı çok değişik sebeble bazen azaltır. kısa mesafe oraya gitmem vs dersen bir rakib çıkar o zaman anlarsın .kanaat büyük hazinedir. taksicilerle yaşadığm olayları yazsam çok çok uzun anlayana .... vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle