Araç sahiplerine müjde! Bir indirim daha geldi

Motorin fiyatlarında bu gece yapılması planlanan 22 kuruşluk indirim 8 kuruşa düştü. Katar'ın OPEC'ten çekilmesiyle artan petrol fiyatı ve dolar kuru nedeniyle indirimde 14 kuruşluk kesintiye gidildi.

Araç sahiplerine müjde! Bir indirim daha geldi
Araç sahiplerine müjde! Bir indirim daha geldi
GİRİŞ 04.12.2018 16:24 GÜNCELLEME 04.12.2018 17:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

LPG Otogaz litre fiyatlarına dün yapılan 32 kuruşluk indirimin ardından bu sefer de motorine yeni bir indirim geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim pompa fiyatlarına da ortalama 8 kuruş olarak yansıyacak.

Buna göre, Ankara'da ortalama 6,06 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,98 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,98 liradan 5,90 liraya, İzmir'de 6,06 liradan 5,98 liraya inecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Pompaya 8 kuruş olarak yansıması beklenen indirimin gerçekleşmesi halinde motorinde toplam 40 kuruş düşüş yaşanmış olacak.

22 KURUŞ İNDİRİM BEKLENİYORDU

Motorinde, 22 kuruş indirim yapılması bekleniyordu. Katar’ın OPEC’ten çekileceğini açıklaması sonrasında uluslararası piyasalar birden hareketlendi.

 

Motorinin, ton fiyatı 20 dolar yükseldi. Buna, yurt içinde dolar kurundaki artış eşlik etti. Bu gelişmeler, motorinde öngörülen indirimi olumsuz etkiledi. Motorine bu gece 22 kuruş yerine 8 kuruş indirim yapılacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 12
  • baba yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    hani benzinde indirim olmadı
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler düşecek mi kredi
    Cevapla
  • Müslüman 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim isterse yüzde sıfır nokta bir olsun . Büyük gunahtir Allah korusun ahireti yakmaya değmez. Burdan herkese sesleniyorum Allah için bu büyük günahı bırakın bereketsizlik toplumu kapladı
    Cevapla
  • Tuzsuz Deli Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Dizel aracımın mazot filtresini sordum 1050 lira. Bakım masrafını hesaplarsam dizel benzinden pahalıya geliyor.
    Cevapla
  • Otogaz 5 yıl önce Şikayet Et
    otgazdaki indirim fiyatlara yansımadı değişen bir şey olmadı
    Cevapla
  • BOZKURT 5 yıl önce Şikayet Et
    sen başka yerden al gazını. her yerde uygulanıyor.
    Cevapla
  • karaali 5 yıl önce Şikayet Et
    motorin ile benzin arası fark yıllar yılı daraltıldı ve geçtiğimiz günlerde eşitlendi.. almanya fransa japonya italya gibi ülkeler bu dönemde ellerindeki araç stokunu benzinli olarak montajlayıp eritecek ve arkasından 2 3 yıl içinde elektrikli araçlara geçilecek... tam bu noktada bilmiyorum biz rafinerilerimizde mazot üretemiyormuyuz neden dünyadaki bu benzin ve mazot fiyat döngüsüne katılıyoruz. mesele çevre ise abd ve çin fabrikalarının kirletmelerinin yanında mazot dan kaynaklı kirlilik devede kulak kalır....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle