Konkordato büyük fırsatçılıktır

50 yıllık meyveli içecek markası Aroma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Atom Duruk, konkordato ilan eden işadamlarını ve şirketleri ayıpladığını söyledi.

Konkordato büyük fırsatçılıktır
Konkordato büyük fırsatçılıktır
GİRİŞ 12.11.2018 08:13 GÜNCELLEME 12.11.2018 08:13

Bankaların bire 5 sermaye ayırdığını dile getiren Duruk, "Banka sizi zor batırır. Konkordato gerçek bir fırsatçılıktır. İş alemi bunu kötüye kullanıyor. Konkordato yapan aileler, o lekeyi silemez. Aile gelecek nesillerin itibarını sıfırlıyor. Bunu şu anda herkes moda gibi yapıyor ama büyük hata" dedi. İtibarı olmayan şirketlerin ticareti devam ettiremeyeceklerini vurgulayan Duruk, "Devlet sürekli yapılandırma yapıyor, teşvik veriyor. Altından kalkamayacaksan kapat. Konkordato ile bir yere varamazsınız. Çünkü tedarikçin sana mal vermeyi kesecek" diye konuştu.

İÇERİKLE ASLA OYNAMIYORUZ

Fiyatları ayarlamak için ürün içeriğiyle oynandığı iddialarına karşı çıkan Duruk, "Markalı meyve suyu firmalarının böyle bir şey yapması mümkün değil. Çünkü hem iç hem dış piyasaya satış yapıyorlar. Bir standart var ve bunun dışına çıkılması söz konusu olamaz" diye konuştu. Koruyucu maddelerin aromalı içeceklerde olduğunu, meyve suyunda hiçbir üründe koruyucu olmadığını dile getiren Duruk, "Yanlış bilgilendirme yüzünden sektör zora sokuluyor" ifadelerini kullandı.

TARIM REFORMU BU HÜKÜMETE YAKIŞIR

Türkiye'de en büyük tarım reformunun arazi toplulaştırması olacağının altını çizen Duruk, "Buhükümet bugüne kadar hep cesur adımlar attı. Arazi toplulaştırması reformu da yine bu hükümeteyakışır" diye konuştu. Bugüne kadar iktidarların bu konuyu bir türlü hayata geçiremediğini dilegetiren Duruk, "Mesela yerli muz ithal muzdan daha ucuz. Keşke bütün gıda kalemlerinde bubaşarılabilse. Verimde yüzde 10eksiklik yüzde 50 fiyat artırır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH