Çok önemli Altay Tankı ve F35 açıklaması

ABD'nin Müşterek Taarruz Programı kapsamında iki F-35 uçağını Türkiye'ye mart ayında teslim etmesi planlanırken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, projenin ortakları arasında siyasi zeminde oluşan tartışmaların bunda bir etkisi olmadığını belirtti.

GİRİŞ 19.10.2018 11:18 GÜNCELLEME 19.10.2018 13:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

AA Editör Masası'na konuk olan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir gündemde olan projelere yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu.

F-35'i etkilemez

 

 

Türkiye'nin ABD'den teslim alacağı F-35'lere yönelik konuşan Demir, F3-5 Projesi'nin ortakları arasında siyasi zeminde oluşan tartışmaların bunda bir etkisi olmadığına dikkat çekti.

Altay'da her an imzalar atılabilir

Altay tankının seri üretimine ilişkin de konuşan Demir, tankın sözleşme görüşmelerinin bittiğini yarın dahi imzaların atılabileceğini söyledi.

Motorun merkezinde yerli şirket olacak

Demir, Milli Muharip Uçak Projesi'ne ilişkin ise ''Motor konusunda görüştüğümüz ülke ve firmalar var. İşin merkezinde yerli şirket olmasını düşünüyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçak tipsiz kardaş. Kanat açıklığı çok az. Düşer durmadan bu. Kanatları yana doğru en az birer metre daha açık olmalıydı.
    Cevapla
  • ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli omak bu, tebrikler.
    Cevapla
  • yerli %TR ₺ 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan düşünüyoruz ne damek bu millet illede yerli istiyor. İmzalayın artık şu tankı motoru uçağı füzeyi mekiği dizin tamamını yerliye gari.
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    düşen F35 leri ne yapacağız ya hani biz uçak üretiyorduk bu ürettiğimiz uçak nezaman uçacak.
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş oyuncak yapmaya benzemez bir otomobil yapıyoruz 5 şirket var henüz araba motoru yapmadık tank uçak motoru nasıl olacak her işin zamanı var elbette olacak bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin imkanları kısıtlı abd 25 yol önce denize indirdiği nükleer gemileri 25 yıldır yakıt almadan nükleerle çalışıyor ancak henüz tank ve uçaklarda nükleer yakıta geçebilmiş değiller demekki her şey Zamanla oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle