Büyük marketlerin stok oyunu!

Döviz kurunu bahane eden fırsatçılar, bu kez rafta gramaj oyununa başvurdu. Gramajı düşürüp fiyatı sabit tutan markalar, göz göre göre tüketiciyi kandırıyor. Ticaret Bakanlığı, piyasanın dengesini bozan fırsatçıların peşine düştü, cezalar yolda...

Büyük marketlerin stok oyunu!
Büyük marketlerin stok oyunu!
GİRİŞ 05.09.2018 10:03 GÜNCELLEME 05.09.2018 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Döviz kurundaki yükselişi bahane eden fırsatçılar yine sahneye çıktı. Kimi elindeki ürünü stokluyor, kimi Türkiye'de üretilen ürünlere bile zam yapıyor, kimi ise gramaj oyunuyla vatandaşı kandırıyor.

GECE YARISI MESAİSİ

Birçok markette ve mağazada hafta sonundan bu yana etiketlere maliyetin üzerinde zam yapıldı. Mağaza çalışanları gece yarısı ellerindeki makinelerle etiket değiştirme telaşına düştü. Bazı uyanık şirketler ise fiyatlarını gramaj oyunuyla artırmaya başladı. 

Marketlerde hem raf fiyatları hem de ürün üzerindeki gramajlar değişti. Gramajını düşürdüğü üründe fiyatı sabit tutan markalar, bir yandan da gerçek fiyatı olmasına rağmen ürünün fiyatının üzerine indirim yazıp vatandaşı bir kez daha kandırma yoluna gitti. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

YORUMLAR 1
  • Sade Vatandaş Derya 5 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman oynanan bi oyun bu yeni değil ki,yeni mi uyandınız..Vatandaş söyleyince önemi yok haber olunca önemli ..Gereken miktarlar çoktan toplandı bizlerden ,şimdi ceza verilse ne olur..2 gün sonra hooppp baştan alınıyor..
    Cevapla