Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Geçen hafta 5.08 seviyesinden kapanan dolar/TL, bu sabah uluslararası piyasada 5.12 seviyesinin üzerine çıkarak rekor tazeledi.

Dolar yeni haftaya rekorla başladı
Dolar yeni haftaya rekorla başladı
GİRİŞ 06.08.2018 08:49 GÜNCELLEME 06.08.2018 10:03
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cuma günü 5.1154 ile tarihi seviyeye çıkan, daha sonra bir 5.08'e gevşeyen dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününde uluslararası piyasada 5.12'yi görerek rekor tazeledi.

Doların yönü üzerinde ABD ile yaşanan 'yaptırım' krizi etkili oluyor. 

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo son olarak Singapur'da bir araya gelmiş, toplantı sonrası sorunun çözümü için yapıcı bir şekilde çalışılacağı kararı alındığı duyurulmuştu. Dolar bu gelişmelerle cuma gününü 5.08 seviyesinden kapattı.

ABD son olarak, cumartesi günü bazı Türk ürünlerine uyguladığı gümrüksüz ticaret hakkını değerlendirmeye aldığını açıkladı. 

Dolar/TL, saat 08.27'de 5.1021 seviyesinden işlem görürken, Euro/Tl aynı dakikalarda 5.9020 civarında seyrediyor.

Bugün yurt içinde takip edilecek önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında ise Almanya'daki sanayi verileri takip edilecek. 

YORUMLAR 14
  • Selami 5 yıl önce Şikayet Et
    Söz konusu vatansa gerisi teferruattır mutlaka inanıyorum reis Bir şeyler yapacaktır muhakkak radikal kararlar alacaktır ülkesini dolara dövize satan hainlere yazıklar olsun muhakkak sizin için bir şey yapılacaktır
    Cevapla
  • İsminiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin sattığı yok milleti yaşat ki devlet yaşasın senin gibi sorgulamadan herşeyi kabullenemiyoruz. Ekonomi yöneticileri niye var o zaman.
    Cevapla
  • Fakirhalk 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam 1tl=1$
    Cevapla
  • lotuss 5 yıl önce Şikayet Et
    bir hikaye ! adamı kurt yemeye calışırken oğlu çıkmış ağacın tepesine neyse adam bişekilde kurtulmuş sonra oğlu çıkmış gelmiş babasının yanına oğlu glemiş babasına;'baba kurt seni yemeye çalışırken ben ağacın tepesindeydim'.demiş baba da oğluna;'beni kurt yerken kaçtıktan sonra neyin tepesindeolursan ol' demiş hikaye bu
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    6 ya yol göründü hiç iyi deil durumlar.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    6 ?? 10 Tl yi geçecek not al bunu !
    Cevapla
  • TARIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar alımını yasaklamadığınız sürece ülke felakete gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle