Emekliye ikramiye rehberi

12.3 milyon kişi bu ay bayram ikramiyesiyle nefes alacak. Ödeme tarihinin açıklanması beklenirken; emekli maaşı yeni bağlananlar da bin lirayı alabilecek. Dul ve yetimlere de hissesi oranında ödeme olacak

Emekliye ikramiye rehberi
Emekliye ikramiye rehberi
GİRİŞ 06.08.2018 06:07 GÜNCELLEME 06.08.2018 06:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milyonların gözü bayram ikramiyesinde. Bu ay 12.3 milyon kişiye ikramiye ödenecek. İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:

Kimler yararlanacak?: Ödemenin yapılacağı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek. Ayrıca kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.

Ne kadar ödenecek?: Emekliler ve maluller biner lira alacak. Diğer kesimlerin ise ikramiye tutarı hisse veya iş göremezlik derecesi oranına göre farklılık gösterecek. İkramiyeden kesinti yapılamayacak ve bu ödemeler haczedilemeyecek.

Emekli vefat etmişse ne olacak?: Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi ödenecek. Eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; eşe 500, yetim çocuğa ise 250 lira ikramiye ödemesi yapılacak.

2 aylık alanlar ne yapacak?: Bu kişilerin ikramiyesi, ölüm aylığı oranı yüksek olan dosya baz alınarak ödenecek.

Sürekli iş göremezlik geliri alanlara ne ödenecek?: Sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak. Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, bin liranın yüzde 25'i oranında, yani 250 lira tutarında ikramiye ödenecek.

Nasıl ödenecek?: Maaş hesaplarına yatırılacak..

Sadece bu yıl mı verilecek?: Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödemesi yapılacak.

Tutar artacak mı?: İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak daha sonra düzenleme yapılarak ödeme artırılabilecek.

Ne zaman ödenecek?: Bu ay Kurban Bayramı ikramiyesi var. Ödeme bayram öncesi yapılacak. Tarihi SGK duyuracak. Ayın 17'sine kadar ödemeler yapılmış olacak.

Yeni emekliler alabilecek mi?: Bayram ikramiyesinden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak. Bu kişiler emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alacak. Bu ay yapılacak ödemeden önce maaşı bağlananlar, bin lirayı alabilecek.

YORUMLAR 3
  • Arif bostanci 5 yıl önce Şikayet Et
    Intibak yasa sindan hic bahsedilmiyor
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Beş milyon emekli aldığı paranın açlık sınırının üstünde olmasını istiyor.?
    Cevapla
  • hamit 5 yıl önce Şikayet Et
    emek'li.ma'asi.vere'ceK
    Cevapla