Dünyada bir ilk olacak! Tüm Türkiye'de kullanılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, 2010'dan bu yana kullanılan 30 milyon İstanbulkart'ın artık tüm Türkiye'de kullanılmasının planlandığını söyledi.

Dünyada bir ilk olacak! Tüm Türkiye'de kullanılacak
Dünyada bir ilk olacak! Tüm Türkiye'de kullanılacak
GİRİŞ 01.08.2018 05:55 GÜNCELLEME 01.08.2018 05:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İBB’nin iştirak şirketi olan İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş, ilk yurt dışı anlaşmasını Sudan ile yaptı. ATAK’ın yanı sıra elektronik denetleme sistemi (EDS) ile “trafik bilgilendirme sistemi ve kontrol merkezi”ni de kapsayan “Sudan Hartum Kenti Akıllı Ulaşım Sistemleri Pilot Projesi İmza Töreni”ne; İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Hartum Eyaleti Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Khalid Mohamed Khair, İSBAK Genel Müdürü Muhammed Alyürük ve İSBAK temsilcileri katıldı.

30 MİLYON İSTANBULKART TÜRKİYE KART OLUYOR

Akıllı şehircilik konusunda İBB’nin bazı çalışmalarından bahseden Uysal, “Elektronik bilet sistemi, ilk defa sayın cumhurbaşkanımız büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde başlatıldı. O süreçten sonra İstanbulkart hâline dönüştü. İstanbulkart bakanlıkla, bankalarla yapılan protokolle ‘Türkiyekart’ hâline dönüşüyor. Bu da dünyada bir ilk” dedi. Öte yandan 2010 yılından bu yana kullanımda olan İstanbulkart sayısının 30 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

ATAK, EDS VE TRAFİK BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN 1,1 MİLYON EURO’LUK ANLAŞMA

ATAK’ın yanı sıra elektronik denetleme sistemi (EDS), trafik bilgilendirme sistemi ve kontrol merkezi için de anlaşmaya varıldı. Uysal, “İmza altına alınacak bu anlaşma 1,1 milyon euro gibi bir rakam. Bu belki sembolik olarak yüksek bir rakam değil ama aslında rakamdan daha önemli yapılan işin önemli bir iş olduğunu düşünüyorum. İSBAK adına ilk defa akıllı şehircilik konusunda yurt dışına açılmış bir iş yapıyorlar. Rakam küçük olmakla birlikte orada yaşayanlar adına önemli bir anlaşma” dedi.

YORUMLAR 12
  • 0606 5 yıl önce Şikayet Et
    bence tüm türkiyenin tek bir kartı olsun daha mantıklı olur, her gittiğimiz ilde kart bulmakla uğraşacağımıza sadece lira yükleriz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok Güzel bir uygulama olur Güzel düşünülmüş
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Gecikmiş, ama güzel bir adım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Her şehirde başka kartlar, başka usuller zor oluyordu. Hatta bu kartlar taksilerde de geçse çok güzel olur. İçine para yükle tüm ulaşım araçlarında kullan...
    Cevapla
  • Özcan 5 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK GÜZEL BİR UGULAMA TİCARİ TAKSİLER. MÜNÜBÜS LERDE uygulansın devlete vergi vermeyi de öğrenmiş olurlar. Plaka sahibleri bende taksi şoförüyüm
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olacak özellikle sık sık şehir dışına çıkanlar sağda solda o şehrin kartını alıp toplu taşımayı kullanması gerekiyordu şimdi sadece tek kartla hangi şehirde olursan ol toplu taşımayı kullanabileceksin bu çok iyi bişey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle