Moody's'ten Türkiye'ye yeni operasyon!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 17 Türk Bankası'nın notunu düşürdü. Moody's ayrıca notunu düşürdüğü bankaları da kapsayan 19 finansal kurum hakkında not izleme kararı aldı.

Moody's'ten Türkiye'ye yeni operasyon!
Moody's'ten Türkiye'ye yeni operasyon!
GİRİŞ 08.06.2018 08:56 GÜNCELLEME 08.06.2018 09:26
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Kuruluştan yapılan açıklamada, "not düşürmelerin, kurumların fonlama profilleri üzerinde olumsuz etkisiyle birlikte Türkiye'nin çalışma ortamının bozulmasını yansıttığı" belirtildi. 

Moody's not izlemelerin, "çalışma ortamının daha bozulma ihtimali ve bunun bankaların bağımsız kredi gücü üzerindeki etkisine" odaklanacağını yazılı olarak bildirdi. 

 

 

Moody's ayrıca 6 Türk Banka tarafından ihraç edilen ipotek teminatlı menkul kıymetlerin de not düşürme için izlemeye alındığını açıkladı.

Farklı başlıklarda notları düşürülen bankaların isimleri şunlar: ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Alternatifbank, Denizbank, Türk Eximbank, HSBC, Odea Bank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Vakıf Bank, Yapı ve Kredi Bankası.

YORUMLAR 110
  • yovalı 5 yıl önce Şikayet Et
    neden bu modys denen saçmalığın parmağına sarman olmuşuz net bir kararla onların bu kararlarına tavır koymamız lazım
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    birincisi asya para birimi ikincisi asya savunma birimi ücüncüsü asya serbest ticaret birimi biran önce hayata gecmeli reis
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Fütursuzca lüks sayılabilecek hatta gereksiz aşırı pahalı olan ithal ürünlerin satışına %1000 vergi konulsun. Örnek ürün olarak en başta Iphone denen saçmalık ötesi gereksiz ürün. Genç nesilin gereksiz harcamaları artık bu ülkeye zarar vermeye başladı.
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesela pırlanta, mücevher gibi
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip Erdoğan ı yıkmak için tüm güçleri ile yükleniyorlar. Topunuz gelse millet yine doğru yolda olan Erdoğan ı seçecek. Güçlü Türkiye
    Cevapla
  • doğrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekler bizi yıkmak istiyorlar,ama bu milleti tanımıyorlar.Biz öyle bir milletizki merkez bankasının kasasına bir gecede 100 milyar dolar koyuveriririz.milli seferbirlik ilan etmeli ve ticaretimizi dolardan çıkarmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle