SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz
SGK açıkladı! O günler emekliliğe sayılmaz
GİRİŞ 01.06.2018 06:38 GÜNCELLEME 01.06.2018 06:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı yönünde haber ve paylaşımların yer aldığı belirtildi.     

STAJ GÜNLERİ EMEKLİLİKTEN SAYILMAZ

Söz konusu değişikliğin, mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrencilerin "iş kazası ve meslek hastalığı" sigortası kapsamına alınmasının, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanması ve Jandarma ile Sahil Güvenlik Akademisinin kurulmasıyla ilgili olduğu ifade edildi.     

Açıklamada, şunlar kaydedildi:     

"Staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Sigortalılık başlangıcı ya da emeklilikyaşının hesaplanması dahil sosyal güvenlik hakları ancak kanunla düzenlenebilecek haklardır."     

YORUMLAR 11
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizden bu staj konusunda Babalığını yapmasını istiyoruz.Kimseyi üzmeyecek bir yol mutlaka bulunur.Nedense hep bağkur ve küçük esnafa yardımcı olunuyor.Benim yaptığım iş teleskopik silindir taşlama işi ve bu işi 21 yıldan beri yapıyorum bundan dolayı ellerimde sinir sıkışması var ameliyat oldum ama tekrar nüksetti.Belli bi yaştan sonra iş bulmakta sıkıntı.Hak adalet olacaksa ayırt etmeden madem bütün mesleklere YIPRANMA hakkı verilsin.Saygılar.
    Cevapla
  • Rüzgar 5 yıl önce Şikayet Et
    2008 de yasa çıkacak deyip oyunculuk ajanslarinda kucucuk çocuklari bile 1 gunluk sigortali gosterdiler. Ben 2008 e kadar iki donem yaz staji yaptim en agir isleri stajer diyerek bize yaptirdilar. Bizim sgk ya girisimizi okul yapti stjeriz diye fakat isyeri yaptirsaydi sgk girisimiz o sene olacakti. Devlet halkinin menfaatine çalışır bu uygulama insanları hem meslekten sogumamiza hem de devlete olan guvenimizin zayiflamasina sebep oluyor.
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 12 yaşından beri çalışıyorum sanayide yağın pasın için de çıraklık okuluna gittim oda sayılmıyor ustalar o zaman sigorta diyince çıldırıyorlardı sigorta yapıyorlardı ama devletimiz inşaallah bizi mağdur etmicektir bize de yazık inşallah yetkililer ellerini vicdanına koyarak bizide mağdur etmesinler
    Cevapla
  • Sedat Sökmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Staj döneminin emekliliğe sayılmasını istiyoruz sigorta sicil numarası var ve şimdiki sigortamız da o numara üzerinden devam ediyor
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhur başkanım bir el atın bu işe ogrencilikteki sgk ilk girişi emeklilikten sayılsın emekli olamayan bir çok vatandaş var pirimi dolupta emekli olamayan bu insanlarında yaşam hakkı var bu insanlar yıllardır hep yanınızda oldular şimdi sıra sizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle