Türkiye'den 260 milyon dolarlık rest

ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergilere yönelik Türkiye'nin karşı hamlesi Dünya Ticaret Örgütü'ne iletildi.

Türkiye'den 260 milyon dolarlık rest
Türkiye'den 260 milyon dolarlık rest
GİRİŞ 23.05.2018 12:00 GÜNCELLEME 23.05.2018 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ), ABD yönetiminin ithal çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergilere karşı önlemler alacağını bildirdi.

KARŞI HAMLE

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük tarifesi uygulanması kararını imzalamasının ardından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden karşı hamle geldi.

DTÖ'YE İLETİLDİ

DTÖ kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'nin hamlesine karşılık DTÖ'ye bazı ürünlere vergi uygulayabileceğine dair bildirimde bulundu.

 

22 ÜRÜNE TEDBİR

Buna göre, Türkiye, ABD'den ithal ettiği 22 ürüne aynı toplam miktarda vergi uygulayacağını DTÖ'ye iletti. Türkiye'nin ABD'den ithal ettiği ürünlere uygulayacağı verginin, ABD'nin Türk çelik ürünlerine uygulayacağı yüzde 25 vergiye tekabül ettiği öğrenildi. Böylelikle, eğer iki ülke anlaşmaya varamazsa, Türkiye bildirimde bulunduğu 22 ürünün Türkiye'ye ihracatından yaklaşık 260 milyon dolar gümrük vergisi alacak.

JAPONYA'DA ATAĞA GEÇTİ

Öte yandan, Avrupa Birliği, Rusya, Hindistan ve Japonya'nın da ABD'ye karşı DTÖ'ye benzer bildirimlerde bulunduğu bilgisi alındı.

YORUMLAR 2
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BU ASLA GERİ ADUM OLMASIN.abd artık üstünlüğünü kaybetmiştir. meşruluğunu da...
    Cevapla
  • Tarık Akın 5 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan, sen sorgulanamayan, dokunulamayan israili hesap sorulabilen bir hale getirmiştin. şimdi de abd ye başkaldırıp bağımsızlık nasıldır dünyaya dersler verdin,veriyorsun. EvvelAllah sayende israil ve abd nin dünyada saltanatı bitecek ise şüphesiz bunun zahiri sebebi Sen olacaksın! Türkiye ye özgüveni, yürümeyi ve artı yol almayı öğrettin. seçimlerden sonra biliyorum ki uçmayı da öğreteceksin
    Cevapla