Beştepe'deki ekonomi zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı.Saat 14:00'da başlayan toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantı 2,5 saat sürdü.

Beştepe'deki ekonomi zirvesi sona erdi
Beştepe'deki ekonomi zirvesi sona erdi
GİRİŞ 09.05.2018 17:29 GÜNCELLEME 09.05.2018 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ekonomi bakanları ile ilgili bürokratların katılacağı toplantıda döviz kurunda yaşanan artış, İmar Barışı ve emeklilere verilecek ikramiyelerle ilgili konular görüşülecek.

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ekonomi yönetimi ile bir araya geleceğine yönelik haberlerin kurdaki değer kaybına karşı bir önlem alınacağı beklentisi oluşturmasıyla 4.28 seviyesinin altına kadar geriledi.

 

iBRAHİM KALIN'DAN ZİRVE AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yapılacak ekonomi zirvesiyle ilgili konuştu:

"Hem ithalat ihracat dengesi, istihdam, sanayi yatırımlarıyla ilgili konular etraflı bir şekilde ele alınacak. Tabii dövizle ilgili konu birkaç haftadır günümüzde. Bunun küresel dalgalanmalarla ilgili olduğunu da tekrar ifade etmek de fayda var. Dün Trump’ın anlaşmadan çekilmesi de piyasalara bu manada etki yaptı. Petrol fiyatı yükseldi, bir birini etkileyen bir çok dinamik var. Kısa ve net mesaj vermek gerekirse, hükümetimizin cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü mali disiplin politikaları devam edecek" dedi.

YORUMLAR 4
  • .salimkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ülkemizin sonunu hayırlı etsin.inşaallah 2000 li yıllara geri dönmeyiz.devletimiz bu ekonomik olayların üstesinden gelir,
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    şu küresel çete ülkemizi dışarıdan ayrı içeriden de onun işbirlikçilerin saldırısı altındayız. dolar euro niye artar, ortada ne var ki. bunları devletimiz iyi biliyor, parası olan bu kadar at oynatamaz. bu milletin geleceği ile oynayanlar şu an yangına benzin döküyor. bir an önce tedbir almak gerek.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • A.B. 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi koordinasyon kurulu, toplantıda fikirlerini açıkça söyleyebilirler ve "emredersiniz emredersiniz" demezlerse, çok yararlı ve kararlı adımlar atılır. Bunun dışında toplanıldığı gibi dağılırlarsa sonuçta kocaman bir HİÇ olur.
    Cevapla