2018 kreş yardımı kaç TL? Kreş desteği nasıl alınır?

Çalışan annelere verilen kreş yardımına zam yapıldı. Kadın istihdamına destek için verilen kreş yardımına büyük oranda artış yapılarak aylık tutar 304 lira yerine 1015 lira oldu. Detaylar haberimizde...

2018 kreş yardımı kaç TL? Kreş desteği nasıl alınır?
2018 kreş yardımı kaç TL? Kreş desteği nasıl alınır?
GİRİŞ 01.08.2018 09:16 GÜNCELLEME 01.08.2018 09:16
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Resmi Gazetede gazetede yayımlanan habere göre, annelere kreş yardımında verilen aylık 304 lira olan tutara 711 TL’lik zam yapıldı. Kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla yapılan bu zam sayesinde aileler çocuklarını rahatlıkla kreşe verebilecek. Peki kreş desteği nasıl alınır?

1015 TL KREŞ YARDIMI VERİLİYOR!

Ekonomik nedenlerden dolayı çalışmak zorunda olan fakat kreş fiyatları yüksek gelen aileler için yapılan zam annelerin yüzünü güldürdü. Bilindiği üzere çalışan annelere çocuklarının bakımı konusunda yaşanan zorlu sürece katkı sağlanması amacı ile çocuk başına 304 TL destek verilmekteydi. Bu fiyatın yetersiz olduğundan dolayı büyük bir artışla annelere verilen kreş ücreti 1015 lira oldu.

BRÜT ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 50'Sİ

Kadın çalışanlar için işverenlerce dışarıdan alınan kreş ve gündüz bakımevi hizmeti kapsamında sağlanan gelir vergisi istisnası, her bir çocuk için aylık brüt asgari ücretin yüzde 15'inden yüzde 50'sine çıkarıldı. Böylece, çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 liradan bin 15 liraya yükseltilmiş oldu. Böylece kadının çalışma hayatında yer edinmesi için gerekli ortam da sağlanmış oluyor. Peki desteği yardımı nasıl alınır?

KREŞ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Kreş yardımında yoğun bir başvuru yapılmakta. Maliye Bakanı Naci Ağbal kreş desteği için ayrılan bütçenin 4,3 milyar olduğunu açıkladı. Başvurular ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının illerde bulunan merkezlerinden yapılabilecek. Kreş desteğinde bulunmak için iş hayatında bulunan çalışan anne olmak gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesinde annenin maaş miktarı da göz önünde bulunduruluyor. Düşük ücretle çalışan annelere öncelik veriliyor.

Öncelikle bu desteği almadan evvel maaş miktarınız göz önünde bulundurulur, sonuç olarak eğer uygun iseniz bu destek iş vereniniz tarafından sağlanır. Örneğin bir çalışan anne asgari maaş alıyor ise ve çocuğuna bakmakla mükellef ise( çocuğun velayet durumu annedeyse; baba çalışmıyorsa, çalışıyor ama geliri çocuğun bakımına yetmiyorsa, çocuğa bakacak bir aile büyüğü yoksa) devlet elbette kadın işinden istifa etmesin diye bu desteği ona sağlayacaktır. Ancak maaşı 5.000 TL olan, çocuğa bakacak aile büyüğü bulunan, çocuğun babasının maddi geliri masraflarına yetecek düzeyde olan ailelere bu desteğin sağlanması zorlaşır; çünkü ciddi talep olan bu konuda devlet vereceği maddi desteğin gerçekten gereken bir yere gitmesi için titiz davranır.

YORUMLAR 49
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Eşimden ayrıyım 2 çocuğum var çalışıyorum devlet desteği için muracaat ettiğimde evin var sen fakir değilsin denildi..Şaka gibi ama maalesef gerçek.
    Cevapla
  • Kubra 5 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal hizmetler ılgılrnıyor ıgdırda şükür yardımcı oluyorlar
    Cevapla
  • Yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar boyle durumları bimere sikayat edin onlar gerekeni yapıyorlar Gerçek
    Cevapla
  • nuray 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef bende sordum öyle bi yasa yok dediler 4 yaşında oglum var işi bırakmak zorunda kaldım
    Cevapla
  • SUAT BACAKSIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    aile sosyal bakanlıgına gittim evlimisin dediler evet dedim o zaman maliye bakıyor dediler maliyeye gittim vergi dairesi bakıyor dediler vergi dairesine gittim muhasebe mudurlugune yolladılar ordada yasayı okutup yolladılar yani anlayacagınız boş işler
    Cevapla
  • eslembera 5 yıl önce Şikayet Et
    çalıştığınız yerin muhasebecisine söyleyeceksiniz. sizin vergi ödediğiniz miktarla alakalı, maaşınıza max.129 lira gibi bir ek almış olacaksınız. Maalesef hiçbir kurum bu konu hakkında bilgi sahibi değil. yaklaşık 1 aydır bende uğraşıyordum. yalnız sadece çalışan anneye bu hak tanınıyor.
    Cevapla
  • vehbiÇakıl 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayır onlar sana adamın varsa yardımı alırsın. yoksa böyle gezersin demek istemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle