Air France’'yı sarsan gelişme!

Fransa ulusal hava yolu şirketi Air France’in İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac, şirket ile çalışanlar arasında anlaşma sağlanamaması sebebi ile istifa edeceğini duyurdu.

Air France’'yı sarsan gelişme!
Air France’'yı sarsan gelişme!
GİRİŞ 04.05.2018 21:24 GÜNCELLEME 04.05.2018 21:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa’nın ulusal hava yolu şirketi Air France İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac, şirket çalışanlarının bir süredir yürüttüğü grevler sonucunda, şirket ile çalışanlar arasında anlaşma sağlanamaması sebebi ile istifa edeceğini duyurdu. Air France çalışanlarının ücret artışı konusunda şirketten istediklerini elde edememesi sebebi ile 26 Nisan’da başlayan grevler, şirketi ciddi bir zarara uğrattı. Çalışanlarla anlaşama yoluna gitmek isteyen Air France, onlara yüzde 7 oranında bir artış teklif etti. Öte yandan şirketin teklifi çalışanlar arasında yapılan oylamada yüzde 55 oranında bir oyla reddedildi. 

Şirket çalışanlarının teklifi kabul etmemesi üzerine açıkla yapan Janaillac, “Oylamanın sonucunu kabul ediyorum ve önümüzdeki günlerde Air France ve Air France-KLM Yönetim Kuruluna istifamı sunacağım" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 1
  • Beynelminel 5 yıl önce Şikayet Et
    France air hava alani calisan en dusuk seviyede olan iscisi yaklasik 2300 euro maas aliyor asgari ucretin 1182 oldugu bir ulke maaslar iyi sorun sanirim cgdt sendika macronu harcayacak ayni sendika trenlerdede greve gitmisti sncf zarar dun itibariyle 4 milyar dolar 1 mayis olaylarinda yaklasik 100 milyon euro zarar macron trump a yaklastikca ve kemer sikma politikalari izlerse bu fransada cok buyuk bir ic karisikliga neden olur boyle bir seyin olmasi demek orta avrupanin buyuk devleti olan fransa birligi dagitabilirde su an bile anketler ic acici degil yuzde 35 avrupa karsitligi var hadi darisi almanlarin basina
    Cevapla