4/C işçileri ne zaman 4/B statüsüne geçecek? Bakan tarih verdi! Taşeron...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 4/C statüsünde çalışan işçilerin ne zaman 4/B statüsüne geçeceklerinin tarihini verdi. Peki geçişler ne zaman olacak?

4/C işçileri ne zaman 4/B statüsüne geçecek? Bakan tarih verdi! Taşeron...
4/C işçileri ne zaman 4/B statüsüne geçecek? Bakan tarih verdi! Taşeron...
GİRİŞ 03.04.2018 14:35 GÜNCELLEME 03.04.2018 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 4/C yani sözleşmeli işçi statüsünde çalışan personelleri sevindirecek müjdeyi verdi. Taşeron işçilere kadro verilmesiyle birlikte 4/C statüsüyle çalışan işçilerin kadroya geçmek istemesi üzerine çalışmalar başladı.  Buna göre 4/C statüsünde çalışan işçilerin 4/B statüsüne ne zaman geçecekleri de belli oldu. Peki 4/C işçileri 4/B’ye ne zaman geçecek?

4/C ÇALIŞANLARI NE ZAMAN 4/B STATÜSÜNE GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir televizyon programında taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceğini belirtti ve bunun yanında 4/C statüsünde çalışan personelin 4/B’ye geçiş tarihini de vermiş oldu. Bakan Sarıeroğlu taşeron ile ilgili  "Süreçlerin tamamını tamamlayan kurumlar var. Her yerdeki sayı aynı değil. Biz tavsiye niteliğinde takvim yayınlamıştık. 2 Nisan son tarih. 3 Nisan'da kadroya geçişler yapılacak. Önemli bir süreçti. Şu ana kadar büyük bir sıkıntı yaşamadık. Sağlıklı bir şekilde ilerliyor. 4C'deki kardeşlerin 4B'ye geçişiyle ilgili de çalışıyoruz. İşe alım süreçleriyle ilgili olarak belediye iştiraklerinde yeni bir modele gidiyoruz. Şirketlerle ilgili süreçlerle alakalı bazı hususlarımız var. Belediyeler, il özel iradeleri yakınen takip ediyor.’’ dedi. Buna göre  4/C statüsünde çalışan işçilerinin 4/B statüsüne Nisan 2018 tarihinde geçileceğinin müjdesini verdi.

YORUMLAR 2
  • DES 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediye taşeronların durumu ne olacak ? yine şirketmi ? KADERE BAK derdimizi kime yanalım !!!
    Cevapla
  • Cemil 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda kadro karşılığı çalışan vekillere Neden kadro verilmiyor
    Cevapla