Toplu Taşımada Türkiye Kart devri! Türkiye Kart nerelerde kullanılır?

Türkiye'de son günlerde toplu taşımada ve bankacılıkta kullanılacak olan Türkiye Kart konuşuluyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın geliştirdiği 'ulusal akıllı ulaşım sistemi' ile artık toplu taşımada ülke genelinde tek kart kullanılacak. Peki Türkiye Kart nedir, nerelerde kullanılacak?

Toplu Taşımada Türkiye Kart devri! Türkiye Kart nerelerde kullanılır?
Toplu Taşımada Türkiye Kart devri! Türkiye Kart nerelerde kullanılır?
GİRİŞ 20.04.2018 11:47 GÜNCELLEME 20.04.2018 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım'ın kamuoyuna duyurmasıyla gündeme gelen ve Ulaştırma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ulusal akıllı ulaşım sistemi ile artık Türkiye'nin her ilindeki toplu taşıma araçlarında tek kart kullanılacak. Bu sistemin adı ise Türkiye Kart olacak. Bu kart sayesinde Türkiye'nin bütün şehirlerinde toplu taşıma araçları için ayrı ayrı kullanılan kart dönemi bitecek. Tek tip kart olacak hem bankacılık işlemlerinde hem de Türkiye'nin her yerindeki toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Peki Türkiye kart nedir, nerelerde kullanılır? Türkiye kart ne zaman çıkacak? 

TÜRKİYE KART NEDİR? 

Türkiye Kart ile vatandaş parasını güvenle kullanacak. Kişiye özel kart olacağı için üzerinde size ait bilgiler yer alacak.  

Kartların üzerinde herkesin kendi isimleri olacak. Her türlü toplu taşıma aracına Türkiye Kart ile binilebilecek. Banka hesabı olmayan vatandaşlar Türkiye Kart ile iş yapabilecek, ödeme gerçekleştirebilecek veya istediği zaman sistemdeki parasını kendisine en yakın noktadan çekebilecek. Banka hesabı olmayanlar da cep telefonlarıyla para yatırabilecekler. Gerek bu kart gerekse cep telefonuyla alışveriş de yapılabilecek. Üstelik komisyon da alınmayacak. Ayrıca her ilde trafik yönetim merkezleri kurulacak karayolu üzerindeki kameralar tarafından toplanan bilgiler sürücülerle paylaşılacak. Bu sistemle birlikte güvenlik de sağlanmış olacak. 

TÜRKİYE KART KULLANIM ALANLARI NELERDİR? 

Sadece ulaşım alanında değil finansal işlemlerde de kolaylıkla kullanılabilecek olan Türkiye Kart; 

-Banka hesabı olmayanlar için cep telefonundan para transferi, 

-Her türlü ATM, POS ve e-ticarette kullanım, 

-Yurt genelinde tüm toplu taşıma araçlarında, 

-Müze ve milli park gibi daha birçok alanda kullanım sağlanacak. 

TÜRKİYE KART NERELERDE SATILACAK? 

Oluşturulan Türkiye Ortak Ödeme Platformu'na üye olan şirketlere ait ATM, şube vb. noktalardan para yatırılabilecek. Bu sayede para akışı kayıt altına alınabilecek. Vatandaşa ön ödemeli veya debit özellikli (kartın bağlı olduğu hesapta belli tutarda para tutulması) Türkiye Kart seçenekleri sunulacak. PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. Bu sayede Türkiye Kart, tüm PTT noktalarından temin edilebilecek. 

TAKSİDE DOLMUŞTA 'TÜRKİYE KART' 

Geniş kullanım yelpazesi ile vatandaşa büyük kolaylıklar sağlamaya gelen Türkiye Kart projesi sayesinde tüm Türkiye genelinde toplu taşımalar için ortak ödeme sistemine geçiliyor. Bunun yanında Ankara ve İstanbul gibi kendine özgü faaliyet gösteren belediyeler bu karta şehircilik uygulamalarını dahil edebilecek. Yapılacak anlaşmalar ile istenirse taksi, dolmuş gibi serbest ulaşım sistemleri de bu uygulamaya dahil edilebilecek.  

Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketler bir araya gelerek Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nu oluşturdu. Platforma üye olan şirketler aracılığı ile Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçiliyor. Sistem ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. 

YORUMLAR 1
  • Oğuzkağan 6 yıl önce Şikayet Et
    Süper, bazı istemezukcular karşı çıksa da, ben makul bir bedel ödemeye razıyım. Ancak öyle bir sistem kurulmalı ki, okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız da kolayca ulaşabilmeli, finansal işlemlerini de yapabilmeli. Bursa'ya git Bursa kart, Kars'a git Kars Kart, Balıkesir'e gir Balkart... Son bulsun.
    Cevapla